In Between Curtains & Carpets is de eerste Curling kampioen van Ermelo

In Between Curtains & Carpets heeft vanavond, donderdag 2 januari, in een bloedstollende finale de beker gewonnen van Bidfood Curling Competitie op de overdekte ijsbaan op ’t Weitje in Ermelo. Het team bestaande uit Harry van Wilgenburg, Elroy Martens, Herbert Posthouwer en Andrews Letroit (alias Lulu) onder leiding van teamcaptain John Martens Sr. was net te sterk voor JVT’06 1 (Jongens Van Toen).

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Bloedstollend
Het was met recht een bloedstollende finale. In de strijd volgens de ‘best of 5-methode’ gingen de twee teams gelijk op. Met een stand van 2-2 bleek In Between over de meest stalen zenuwen te beschikken. JVT’06 dat ook een tweede team had, streed om de derde en vierde plaats. De werkwijze van met ‘grof geweld’ gegooide curlingstenen van de veteranen van DVS’33 was echter niet opgewassen tegen het precisiewerk van de voetballende Pussy Cats dames van DVS’33.

12 teams
De finaleavond startte om 19.00 uur waarbij 12 teams in de ijsbaan-arena aantraden. Het team van scheidsrechters: Rowin, Berry, Dennis, Judith, Lisanne, Simone, Sybolt, Willem en Jet, onder leiding van hoofdscheidsrechter Dick van Leeuwen had een klus van jewelste aan hun verantwoordelijke vrijwilligersjob. Nog afgezien van het secuur bijhouden van de puntentelling, liepen ze bovendien de kans blauwe tenen op te lopen. De curlingstenen werden namelijk vooral in het begin van de avond met zo veel vaart geworpen, dat de afscheidingsbalken van de ijsbaan bijna versplinterden onder het geweld.

Biertjes
Na de eerste poulewedstrijden mochten 6 teams strijden om de hoogste plaatsen. Dat waren JVT1, JVT2, VDB Holiday, Veluwse Chaletbouw, In Between en Pussy Cats. Of het nu het toenemende zelfvertrouwen was of de genuttigde biertjes in de pauze, maar de teams gingen steeds beter gooien, zelfs met de benodigde effecten. Uiteindelijk waren het  JVT1, JVT2, In Between en Pussy Cats die voor de eerste 4 plaatsen gingen.

76 teams
Aan de eerste Bidfood Curling Competitie namen 76 teams deel. Gedurende de maand december werd er wekelijks gestreden om een felbegeerde plek voor de finaleavond.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen