De Dorpswerkplaats Ermelo zet zinnen op uitbreiding vanwege toestroom cliënten

Foto: Grietje-Akke de Haas

Daniëlle Terpstra, directeur van de Dorpswerkplaats aan de Stationsstraat 75A in Ermelo, heeft haar zinnen gezet op uitbreiding van de dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB). Aanleiding is de toestroom van cliënten bij De Dorpswerkplaats en De Dorpskookplaats aan de Stationsstraat 91A, sinds InteraktContour heeft besloten per 1 juni te stoppen met de dagbesteding voor inwoners met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Alleen in Harderwijk en Ermelo gaat het al om 112 cliënten.

Erg begaan
Samen met cliëntenbegeleidster Evelien van den Hazel onderzoekt Daniëlle de mogelijkheden om uit te breiden. Want hoewel zij heel erg begaan zijn met het lot van de cliënten die niet meer voor de dagbesteding terechtkunnen bij InteraktContour, is het uitgangspunt van De Dorpswerkplaats onverminderd kleinschalige, rustige en creatieve dagbesteding te blijven aanbieden, met maximaal 6 cliënten per groep. Er zit dus niets anders dan uit te kijken naar een extra locatie.

We weten nog niet precies waar, maar dat we moeten uitbreiden staat vast.”

Terugblik:

De Dorpswerkplaats
De Dorpswerkplaats in Ermelo startte in april 2016 met creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB).

De Dorpsmoestuin
In 2017 kwam daar De Dorpsmoestuin bij als vorm van dagbesteding. Hierbij gaat het om een moestuin van 80 vierkante meter groot aan Kawoepersteeg in Ermelo, compleet met kas.

De Dorpskookplaats
Op 1 september 2018 opende Daniëlle Terpstra De Dorpskookplaats aan de Stationsstraat 91A, het pand boven kledingwinkel Shoeby op nummer 91. Bij deze nieuwe vorm van dagbesteding wordt onder begeleiding gezond en verantwoord gekookt en gebakken met de deelnemers. Dat gebeurt onder meer met ingrediënten uit De Dorpsmoestuin.

Belangstelling voor dagbesteding bij De Dorpskookplaats of Dorpskookplaats?

  • [email protected]
  • 06 1913 3806
  • Even binnenlopen voor informatie mag bij de hoofdvestiging De Dorpwerkplaats aan de Stationsstraat 75A

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen