De vergunning is rond: bouw kan starten van nieuwbouwwijkje CPO in Vogelvlucht in Horst

Impressie nieuwbouwwijkje aan Rodeschuurderwegje.
Impressie nieuwbouwwijkje aan Rodeschuurderwegje.
Foto: Veluwse Architecten

Net als in december 2020 kunnen de jongeren verenigd in Het Groene Leger de champagnekurken laten knallen. Want nu de vergunning is verleend door de gemeente Ermelo gaat het echt gebeuren; de start van de bouw van nieuwbouwwijkje CPO in Vogelvlucht in Horst. Ofwel 34 gloednieuwe woningen aan het Rodeschuurderwegje, vlakbij buurthuis Ons Huis en De Goede Herderschool.

Rond de zomer van 2022
De start van bouw gaat naar verwachting half september van start. Wat inhoudt dat de jongeren rond de zomer van 2022 naar hun nieuwe stulp kunnen verhuizen. Wat zullen ze naar dit moment uitzien, want ze hebben er jaren op moeten wachten. Het initiatief voor CPO in Vogelvlucht dateert namelijk al van 2017, toen Erwin van den Berg met ongeveer 40 gelijkgestemde mensen van de doelgroep zich verenigde in Het Groene Leger.

Veluwse Architecten
In het jarenlang durende proces werden ze geadviseerd en bijgestaan door Erik Verhoef van Veluwse Architecten in Ermelo, die ook het eerste Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) in Ermelo begeleidde. Wat de nieuwbouw van 10 eengezinswoningen aan de Kozakkenkamp opleverde. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Hobbels
Hobbel na hobbel was er te nemen bij het realiseren van CPO in Vogelvlucht in Horst. Echt hoopvol zag het eruit toen de gemeenteraad in 2018 met een motie unaniem de opdracht gaf aan het college, de weg proberen vrij te maken voor CPO in Vogelvlucht Ermelo, voor de locatie Wagtendonk aan het Rodeschuurderwegje in buurtschap Horst. In juli 2018 dreigde het initiatief namelijk te stranden bij het nieuwe college op basis van de huidige regelgeving in het buitengebied.

Definitief groen licht
Hoewel er nog problemen rezen om de nodige sloopmeters te vinden om het nieuwbouwwijkje te mogen bouwen, en het initiatief stuitte op bezwaren uit de omgeving, werden ook deze hobbels geslecht. Uiteindelijk gaf de gemeenteraad van Ermelo in december definitief groen licht voor het initiatief CPO in Vogelvlucht.

Verkeerssituatie
Wel is er toen afgesproken om een half jaar nadat de nieuwbouw opgeleverd is, de verkeerssituatie rond ‘het nieuwbouwwijkje’ te evalueren, vanwege de zorgen rond de verkeersveiligheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen