Win & Like actie vroeg paasontbijtje bij Stadswerkplaats Harderwijk

Cliëntenbegeleidster Geke Hans.
Cliëntenbegeleidster Geke Hans.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Cliënten bij De Stadswerkplaats Harderwijk, onderdeel van De Dorpwerkplaats Ermelo, die creatieve dagbesteding aanbiedt voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB), zien uit naar de komende paasdagen op 12 en 13 april. Ze mogen namelijk een vroeg paasontbijtje voor 4 personen bereiden op donderdag 9 april, die jij kan winnen door mee te doen met de Win & Like actie.

Smakelijk en avontuurlijk
Kaneelbroodjes, een lekker sapje en gekookte eitjes die de cliënten zelf verven op een niet alledaagse manier. Hoe smakelijk en avontuurlijk is dat?! Het enige wat je hoeft te doen om het paasontbijtje te winnen is de Facebookpagina van de Stadswerkplaats liken en het betreffende bericht, en deze te delen.

Eieren verven
Duurzaam bezig zijn bij de creatieve dagbesteding op de Stadswerkplaats staat voorop, vertelt cliëntenbegeleidster Geke Hans. Ook bij de paastraditie van het verven van de eitjes. Daarvoor putte Geke uit de oude doos; ofwel volgens de recepten van haar oma. En wel met ingrediënten uit de natuur: “Bloemetjes, grasjes en allerlei andere dingen die in de natuur te vinden zijn”, verklapt Geke. “Verder heb je ook nodig een potje Buisman, lapjes, dun touw of breigaren, een beetje olie en uienschillen.” Het exacte recept en hoe je de eieren verft deelt Geke onderaan dit artikel.

Duurzaam cadaeutje
Ben jij op zoek naar een duurzaam cadeautje? Loop dan eens binnen bij De Stadswerkplaats aan de Donkerstraat 16 in Harderwijk. Geke leerde de cliënten namelijk perfecte rondjes te haken van 100 procent katoen die dienen als wattenschijfjes. Keer op een keer kan je ze gebruiken. Met bovendien een gehaakt waszakje erbij, kun je de rondjes veilig wassen op zelfs 90 graden. Het setje gehaakte rondjes is feestelijk verpakt in een mandje met een stukje zeep verpakt in vilt erbij.

Foto: Geke Hans.

Eieren verven, wat heb je nodig:
eieren, bij voorkeur witte
een potje Buisman
lapjes van ca. 15×15 cm geknipt uit b.v. een oud t-shirt, evenveel als het aantal eieren dat je wilt verven
dun touw of breigaren
beetje olie
uienschillen
bloemetjes: madeliefjes, maagdenpalm, ribes, driekleurig viooltje of wat er maar bloeit met Pasen, blaadjes zoals wortelloof, stevige grassprieten, fluitekruid.

Werkwijze
Op elk lapje leg je wat uienschillen, blaadjes en bloemetjes en een ongekookt ei.
Vouw het lapje goed om het ei en wikkel er touw omheen wat je stevig vastbindt.
Het is de bedoeling dat het ei aan alle kanten bedekt wordt met bloemen, blaadjes en uienschillen.
Zet de eieren op met koud water en een paar schepjes Buisman en kook ze 6 minuten.
Na het koken laat je de eieren afkoelen tot ze weer hanteerbaar zijn, dus niet laten ‘schrikken’, omdat de schaal dan gemakkelijk kan barsten.
Daarna kun je de lapjes, bloemetjes en dergelijke verwijderen.
Dep de eieren voorzichtig droog met keukenpapier en wrijf ze mooi glanzend met een beetje olie.

In plaats van Buisman kun je ook rode biet of kurkuma gebruiken.

Terugblik:

De Dorpswerkplaats
De Dorpswerkplaats in Ermelo startte in april 2016 met creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB).

De Dorpsmoestuin
In 2017 kwam daar De Dorpsmoestuin bij als vorm van dagbesteding. Hierbij gaat het om een moestuin van 80 vierkante meter groot aan Kawoepersteeg in Ermelo, compleet met kas.

De Dorpskookplaats
Op 1 september 2018 opende Daniëlle Terpstra De Dorpskookplaats aan de Stationsstraat 91A, het pand boven kledingwinkel Shoeby op nummer 91. Bij deze nieuwe vorm van dagbesteding wordt onder begeleiding gezond en verantwoord gekookt en gebakken met de deelnemers. Dat gebeurt onder meer met ingrediënten uit De Dorpsmoestuin.

De Stadswerkplaats
Op 31 augustus 2019 is de kleinschalige creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB) De Stadswerkplaats geopend aan de Donkerstraat 16 in Harderwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen