Mountainbike-clinic bij De Fietshalte Ermelo: schrijf je nu vast in!

Altijd al eens mee willen doen aan een echte mountainbike-clinic onder leiding van een voormalig wedstrijd-mountainbiker? Of wil je deze enerverende en leerzame clinic nog eens beleven? Dat kan via De Fietshalte. De fietsenwinkel aan de Dokter van Dalelaan 58 in Ermelo (tegenover het NS-station), houdt namelijk opnieuw deze zeer populaire mountainbike-clinic.

Eigenaar Stephan Lieftink wil de mountainbike-clinic halverwege dit jaar houden, maar adviseert liefhebbers via inschrijving nu alvast een plek te reserveren. Dit omdat het aantal deelnemers dat mee kan doen beperkt is. Inschrijven onder voorbehoud kan door een mail te sturen naar [email protected] Belangstellenden worden van alle informatie op de hoogte gehouden.

Met fotoreeks.

Maurice Heijnen
Voor de mountainbikeclinic heeft Stephan Lieftink opnieuw Mountainbikeclinics.com in de arm genomen. Het gaat om een gerenommeerd bedrijf dat door heel Nederland onder meer mountainbike-clinics verzorgd. Aan het roer staat Maurice Heijnen, die als mountainbiker ruim 25 jaar wedstrijdervaring heeft in binnen- en buitenland. De mountainbike-wereld kent hij wat dat betreft door en door.

Skills
In de wielersport neemt mountainbiken een aparte plaats in. Het is namelijk niet alleen de mountainbike op zich die de nodige uitleg verdient voor het juiste gebruik en ultieme fietsplezier. Ook de MTB-routes zelf met hun uitdagende hoogteverschillen, singletracks tot smalle bospaadjes met boomwortels en gaten vragen de nodige skills van de MTB-er.

Tips & tricks
De mountainbikeclinic duurt 3 á 5 uur en vindt plaats in de omgeving van Ermelo. De clinic is zeer geschikt voor beginnende MTB-ers, weet Stephan, maar ook gevorderde MTB-ers zullen er veel van opsteken en een hoop plezier aan beleven. Zelf zegt Maurice Heijnen hierover: “Deelnemers leren tijdens de clinic de basisprincipes zoals schakelen, remmen, klimmen, afdalen tot bochten. Tijdens de rit zijn op diverse punten verschillende leermomenten ingebouwd. Want een goede rijtechniek is de basis voor volledige controle over de mountainbike. Wij voorzien je van tips om je mountainbike-rit nog leuker en technischer te maken.”

Maximaal genieten
Niets is zo leuk natuurlijk dan om je passie met een groep gelijkgestemden MTB-ers uit te oefenen. Dat kan ook met De Fietshalte. Elke vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur trekt Stephan met een groep eropuit en maakt een avontuurlijke tocht in de omgeving. En wel onder het motto: ‘Maximaal genieten’. Deelname is gratis.

Niet voor ‘watjes’
Ben jij klaar voor een ontdekkingsreis naar de mooiste plekjes in de omgeving van Ermelo? Doe dan mee met de populaire vrijdagochtend-MTB-tocht. Stephan: “Iedereen mag meedoen, maar moet conditioneel in staat zijn 40 kilometer te fietsen.” De groep MTB-ers verzamelt om 8.45 uur bij De Fietshalte aan de Dokter van Dalelaan 58 in Ermelo (tegenover het NS-station). Het vertrek is stipt om 9.00 uur. Deelnemers dienen hun eigen mountainbike en fietshelm mee te nemen. Indien het weer de tocht niet toestaat meldt Stephan dit via de Facebookpagina van De Fietshalte.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen