‘Training Mindfulness van Marian Bikker uit Ermelo is zó de moeite waard’

Miriam Wielinga, Marian Bikker, Margreet Poort en Jannet van Drie.
Miriam Wielinga, Marian Bikker, Margreet Poort en Jannet van Drie.
Foto: Grietje-Akke de Haas

“De training Mindfulness van Marian Bikker uit Ermelo is zó de moeite waard”, heeft Miriam Wielinga uit Ermelo ervaren. “Wat ik eraan heb gehad zou bij wijze van spreken nog wel meer mogen kosten.” Miriam was één van de deelnemers aan pilot van de 8-weekse training Mindfulness die Marian Bikker in het najaar van 2019 hield bij MG Beauty, de sfeervolle schoonheidssalon aan de Dokter Holtropstraat 152b in Ermelo.

Net als Margreet Poort uit Harderwijk en Jannet van Drie uit Ermelo. Ze vertellen graag wat de training Mindfulness voor ze heeft betekend.

Investeren in jezelf
Als het om de kosten van de training gaat vermoedt Jannet dat mensen niet zo gauw geneigd zijn te investeren in zichzelf. Tenminste als het gaat om lekkerder in je vel te zitten. Wie verlangt niet naar zo’n prettige gemoedstoestand? Maar wie erkent niet dat dit tevreden gevoel nogal eens wordt ondermijnd door stress?

Geen hoge verwachtingen
Miriam wel in ieder geval, maar een manier om er anders mee om te gaan had ze niet echt. Haar zusje wel toen zij vernam van de training Mindfulness van Marian Bikker. “Ze vond dat het iets voor mij was en heeft mij opgegeven.” Miriam had er geen hoge verwachtingen van. “Daarvoor ben ik te nuchter opgevoed denk ik, ik houd niet zo van dat zweverige gedoe.”

180 graden gedraaid
Haar sceptische beeld van de training Mindfulness is echter 180 graden gedraaid. “Het heeft mij juist absoluut rust gebracht door de dingen in een ander perspectief te leren zien. Zelfs mijn collega’s zien de verandering in mij. Ze zeggen: ‘Het gaat wel goed met je hè’. Veel van mijn energie ging namelijk in frustratie en strijd zitten.”

Zelf de baas
Jannet herkent dergelijk ‘geworstel’ nu ook bij andere mensen. “Dan heb ik de neiging om te zeggen: ‘Haal even heel diep adem’.” Ook Jannet kampte met een toenemende mate aan ongezonde stress. Ze leerde gedurende de training dat ze niet bang hoeft te zijn voor de stroom aan (ondermijnende) gedachten in haar hoofd. “Ik heb geleerd dat ikzelf de baas ben over mijn gedachten. Je kunt ze als een wolkje aan je voorbij laten gaan, met andere woorden; je hoeft er niet perse iets mee te doen. Ik merk dat ik nu beter met lastige situaties om kan gaan en niet meteen in de stress schiet. Want je herkent nu de triggers die stress veroorzaken. Dat is het doeltreffende aspect van de training. Want als je al heel lang in een bepaald patroon zit vergeet je dat het ook anders kan.”

Andere keuzes
Margreet vult aan: “Door jezelf te observeren creëer je afstand in plaats van je door je gedachten mee te laten slepen. Dat geeft je de mogelijkheid een keuze te maken wat je ermee wilt doen.” Margreet merkt ook dat ze anders met bepaalde zaken omgaat. Ze heeft zegt ze zelf echt een leuke baan, maar ze wilde graag met wat minder stress werken. “Ik probeer nu ‘de berg’ te reduceren door het anders aan te pakken. Zo neem ik vaker een half uurtje pauze of ga een eindje lopen. Ook maak ik andere keuzes.”

Wil jij lekkerder in je vel zitten?
Verlang jij ook naar meer rust in je hoofd, een goede nachtrust, meer energie, een betere balans tussen presteren en ontspannen? Wil jij effectiever omgaan met veranderingen en tegenslagen en je zelfvertrouwen vergroten? Kortom, wil jij lekkerder in je vel zitten, zowel letterlijk als figuurlijk? Dan is de 8-weekse training Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) van Vol Compassie Coach Marian Bikker uit Ermelo wellicht iets voor jou. De training wordt gegeven bij MG Beauty, de sfeervolle schoonheidssalon aan de Dokter Holtropstraat 152b in Ermelo.

De 8-weekse training Mindfulness vindt plaats op woensdagavond van 19:30-22:00 uur. Er is een training van 4 maart t/m 22 april 2020 en van 28 oktober t/m 16 december 2020. Elke 8-weekse training wordt afgesloten met een terugkomavond.

Voor informatie en aanmelden:

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen