Vliek Tweewielers Ermelo sponsort elektrische moederfiets voor Damaris

Berend Vliek en Ronald Tijdeman.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Net als bijna 5 jaar terug, klik HIER voor eerdere berichtgeving, sponsort Vliek Tweewielers een ‘moederfiets’ die bestemd is voor Driestroomhuis Damaris. Dat doet dé fietsenzaak aan de Groeneweg 17 in Ermelo samen met Stichting vrienden van Damaris

Elektrisch
Het gaat om een zogenaamde ‘moeder-transportfiets’ van het gerenommeerde merk Cortina, gecompleteerd met een mand en een kinderzitje met windscherm voorop, en een kinderzitje achterop. Het grootste verschil met de gesponsorde fiets van 4,5 jaar terug is dat het nieuwe exemplaar een elektrische ‘moederfiets’ is.

Voor jonge moeders
Driestroomhuis Damaris, een initiatief van Ronald en Frida Tijdeman sinds 2013, is een transitiehuis voor jonge moeders dat sinds een paar weken huist in een gloednieuw onderkomen aan de Konijnenwal. Frida en Ronald begeleiden er jonge vrouwen/moeders. Dit betreft de verzorging van de baby, een opleiding oppakken tot werk zoeken.

Reuze handig
Ronald kreeg gisteren, woensdag 22 mei, de  ‘moeder-transportfiets’ officieel overhandigd door Berend Vliek van Vliek Tweewielers. Hij is namens de jonge moeders erg blij met de robuust ogende fiets. “Kijk eens wat een ruime instap je hebt. Ook is het reuze handig dat het zadel zo makkelijk in hoogte verstelbaar is. Want de fiets wordt door de moeders gebruikt, de vrijwilligers, stagiaires en Frida en ik.”

Liever op de fiets
De keus voor een fiets is een bewuste. “De kinderen vervoeren naar bijvoorbeeld hun school, hoeft als het kan niet met de auto; dat doen we liever op de fiets.” De oude fiets was dringend aan vervanging toe, vertelde Ronald. “Die is zo veel gebruikt door ons.” Met de inruil voor een nieuw exemplaar werd gekozen voor een e-bike uitvoering. “Je pakt een elektrisch fiets makkelijker nu we grotere afstanden moet overbruggen.” Damaris was namelijk voor de verhuizing gevestigd aan de Horsterweg 64; een stuk dichterbij alle voorzieningen.

Dik tevreden
Om opnieuw aan te kloppen bij Vliek Tweewielers voor een rijwiel hoefden Ronald en Frida geen seconde over na te denken. “Wij hebben al jarenlang hele goede ervaringen met Vliek Tweewielers. Ze doen ook het onderhoud van de moederfiets, als ook van de andere fietsen. Wat dat betreft zijn wij dik tevreden.”

Reacties

article
43269
Net als bijna 5 jaar terug, klik HIER voor eerdere berichtgeving, sponsort Vliek Tweewielers een
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20190523/vliek-tweewielers-ermelo-sponsort-elektrische-moederfiets-voor-damaris/
2019-05-23T12:42:29+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/05/23124141/21EN-VliekDamarisFiets.jpg
Zakennieuws