Huis voor jonge mama’s Damaris Ermelo krijgt eerste ‘moederfiets’

Foto:

De Cortina Roots, speciaal voor moeders om er met hun kind op uit te trekken, is gesponsord door Vliek Tweewielers en Stichting Vrienden van Damaris. Er was gistermiddag sprake van een feestelijk moment bij Vliek Tweewielers aan de Groeneweg 17. Driestroomhuis Damaris, het leer- en ontwikkelhuis voor jonge moeders dat sinds september vorig jaar is gevestigd aan de Horsterweg 64, kreeg haar eerste moederfiets. Een erg welkom cadeau van Vliek Tweewielers en Stichting Vrienden van Damaris, want op 11 januari mocht het leer- en ontwikkelhuis haar eerst geboren baby verwelkomen.

Primeur
Het gaat om moeder Mavra en haar zoontje Jahnoah die inmiddels 8 maanden oud is. Samen hadden ze dan ook de primeur om als eersten de moederfiets uit te proberen. Beide genoten volop van het eerste ritje. De moederfiets Cortina Roots die door de sponsors ook nog eens is uitgerust met twee kinderzitjes van het merk Bobike, is erg populair onder de doelgroep om de grotere afstand tussen het zadel en stuur. Dat maakt het opstappen en afstappen een stuk eenvoudiger en veiliger. Bovendien beschikt de moederfiets over een stuurslot en een brede en stevige fietsstandaard. Over krap een jaar is het wellicht de beurt aan Wijnanda die over 9 weken haar eerste kindje verwacht en ook bij het feestelijke moment van overhandiging was. 
40en-vt2
Erge heimwee
Driestroomhuis Damaris is een doorstroomhuis voor maximaal zes jonge vrouwen/moeders in de leeftijd van 15 jaar tot en met 25 jaar met een IQ van 65 tot normaal begaafd. Het gaat om jonge vrouwen/moeders die grote problematiek in hun eigen ontwikkeling ervaren en geen beroep doen kunnen doen op een eigen netwerk. Initiatiefnemers Ronald en Frida Tijdeman bieden de jonge vrouwen/moeders de nodige ondersteuning, zodat zij op eigen kracht kunnen functioneren in de maatschappij. 
Mavra woont sinds november vorig jaar in Damaris. “Ik had eerst erge heimwee”, vertelde ze. “Ik had zoiets; ‘Wat doe ik hier, ik kom uit de grote stad’. Op den duur wil ik wel op mezelf wonen, met de begeleiding van Ronald en Frida moet dat gaan lukken. Ik heb bijvoorbeeld nog moeite met het plannen van de dagelijkse bezigheden. Wel volg ik nu de opleiding Helpende Zorg & Welzijn bij Landstede Harderwijk, en loop ik stage in woonzorgcentrum De IJsvogel. Ik wilde altijd al weer opnieuw naar school gaan, maar zij hebben me uiteindelijk gestimuleerd om de stap te nemen.” 
Voor alle informatie over Driestroomhuis Damaris en Stichting Vrienden van Damaris: www.driestroomhuisdamaris.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen