Vliek Tweewielers Ermelo sponsort Alpe d’HuZes-duo Gerhard Vreemann (19) en Nienke Klomp (19)

Gerhard, Berend en Nienke.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Gerhard Vreemann (19) uit Ermelo en zijn vriendin Nienke Klomp (19) fietsen de Alpe d’HuZes 2019, hét jaarlijkse sportieve evenement waarbij elke euro die gedoneerd wordt bestemd is voor kankeronderzoek. Vliek Tweewielers, de rijwielspecialist aan de Groeneweg 17 in Ermelo, steunt het duo.

De Alpe d’HuZes-koersdag vindt plaats op donderdag 6 juni 2019.

Fietscrossen
Gerhard is geen onbekende in Ermelo. Als fietscrosser van Fietscrossclub Putten rijgt hij de ene zege aan de andere. Fietscrossen is echter een andere tak van sport dan met een racefiets de Alpe d’Huez bedwingen. “De Alpe omhoog fietsen doe je 1, 5 á 2 uur over, terwijl je bij het fietscrossen binnen 30 seconden moet scoren. Bovendien is meedoen aan de Alpe d’HuZes geen wedstrijd, je hebt er de hele dag voor.”

Erg gaaf
Nienke doet aan paardrijden en pakt regelmatig de racefiets voor haar plezier. “Het leek ons samen erg gaaf om aan de Alpe d’HuZes mee te doen. Dus hebben we ons op 1 oktober vorig jaar opgegeven.” Ze beseften beide dat voor de daadwerkelijke deelname er wel iets moest gebeuren. Vooral omdat ze van plan zijn de berg 3 keer op en neer te fietsen.

Tegen de wind in
“Om de juiste kracht en conditie op te doen fietsen we veel tegen de wind in. Bovendien gaan we volgende week in de Ardennen fietsen.” Gerhard en Nienke hebben echter alle vertrouwen in een goede afloop. “We hebben immers elkaar en de mensen eromheen. Wat dat betreft worden we gedragen. In die zin komen we altijd 1 keer omhoog.”

Voor een ander
De Alpe d’HuZes fietsen doen ze echt voor een ander. “Niet dat er binnen onze familiekring mensen kanker hebben of eraan zijn overleden, maar je hoort het wel veel om je heen.”

Blij met steun
Gerhard en Nienke zijn erg blij met de steun van Vliek Tweewielers. De rijwielspecialist regelde namelijk twee dezelfde racefietsen voor het duo met een fikse korting. Daarnaast krijgen ze de shirts en een korte en lange fietsbroek gratis. Berend Vliek licht toe: “Aan zo’n goed doel waar Gerhard en Nienke voor gaan, willen we als Vliek Tweewielers graag meewerken.”

Ouders
Het Alpe d’HuZes-duo is van plan ook te genieten van het evenement. Daarnaast hopen we vooral dat het droog blijft die dag.” Ze starten 6 juni om 3.30 uur wanneer het nog pikkedonker is. Mentale steun krijgen ze in ieder geval van beide ouders die hen aan komen moedigen.

Sponsor het duo ook!
Inmiddels hebben Gerhard en Nienke het streefbedrag van 5000 euro al gepasseerd. “Maar hoe meer, hoe beter!”, vragen ze mensen om een financiële bijdrage te doen via de link:

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/gerhardennienke

 

Belofte maakt schuld: 240 woningen bouwen voor jongeren & starters

Reacties

article
42911
Gerhard Vreemann (19) uit Ermelo en zijn vriendin Nienke Klomp (19) fietsen de Alpe d’HuZes
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20190501/vliek-tweewielers-ermelo-sponsort-alpe-dhuzes-duo-gerhard-vreemann-19-en-nienke-klomp-19/
2019-05-01T14:41:05+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/05/01144030/18EN-Alpe.jpg
Zakennieuws