Publiek smeert dorstige kelen bij Burg Bieren Bierfeest Ermelo (1)

Burg Bieren Bierfeest 2018 gaat de boeken in als één van de meest tropische edities. Vrijdag 3 augustus beet het publiek massaal het spits af van het tweedaagse festival.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Vocht genoeg
“We hebben het wel vaker heel warm gehad”, memoreerde mede-organisator Tineke van Wilgenburg, “maar zulke tropische temperaturen als deze keer niet. Maar er is genoeg vocht hier met al die brouwerijen, dus daar zal het niet aan liggen. Bovendien hebben we diverse watertappunten waar mensen gratis water kunnen halen.”

Smakelijke hapjes
Naast de speciaalbieren van zo’n 18 brouwerijen verwende het publiek zichzelf ook met smakelijke hapjes van de plaatselijke ondernemers: Bar/Cafetaria/Eetcafé ’t Zomernest, Café de Hazeburg, Tomassen Duck-To, Restaurant Van Sprang, Restaurant De Boterlap, De Bourgondiër, Flammkuchen van Cees Goettsch en Vishandel Johnnie Vreedenburg.

Broodje eend
Het broodje eend van Tomassen Duck-To was onder meer erg populair. “Dit is mijn derde broodje al”, smakte een vrouw luidruchtig, “heerlijk met die pittige saus.”

37 brouwerijen
Morgen, zaterdag 4 augustus, presenteren zo’n 37 brouwerijen hun speciaalbieren. Ook is er een varken aan ‘t spit, die aan het eind van de middag wordt aangesneden. Daarnaast is er verse paling verkrijgbaar en lekkere belegde broodjes. De live muziek wordt verzorgt door entertainer Bob.

Praktische info
Om de bieren te nuttigen tijdens ons bierfeest hoeft u enkel een festivalglas aan te schaffen direct bij binnenkomst. Dit festivalglas incl. 2 consumptiemunten kost € 10,- Dit festivalglas geeft u de entree tot het Bierfeest en blijft uw eigendom. Met consumptie munten kunt u deze dan laten vol tappen bij elke gewenste brouwerij. Losse consumptiemunten kosten € 2,50 per stuk. Het is dus eigenlijk een hele grote proeverij. Drinkt u geen bier of bent u de BOB dan is de entree gratis.

Reacties

gallery
37909
Burg Bieren Bierfeest 2018 gaat de boeken in als één van de meest tropische edities.
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20180803/publiek-smeert-dorstige-kelen-burgen-bier-bierfeest-ermelo-1/
2018-08-03T22:16:19+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/08/03221014/31EN-BBF.jpg
Zakennieuws