Publiek dompelt zich massaal onder in ‘bierwalhalla’ bij Bierfeest Burg Bieren Ermelo (2)

Ook vandaag, zaterdag 4 augustus, werd het Bierfeest van Burg Bieren Ermelo massaal bezocht. Elke keer als de mannen van ‘sfeerbeheer’ dachten dat de rij wachtenden inkromp, sloten opnieuw groepen vrienden zich aan. 

Een bezoeker in de lange rij wachtenden grapte: “Volgend jaar ga ik hier water verkopen. Zeker weten dat dan ik binnenloop, want hier wachten in de zon maakt erg dorstig.”

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Bierwalhalla
Wie eenmaal de kassa was gepasseerd, en zijn of haar festivalglas én de nodige munten had gescoord, waande zich in een ‘bierwalhalla’, zóveel verschillende biertjes vielen er te proeven bij 30 Nederlandse brouwerijen, goed voor 100 speciaalbieren.

Neus diep in het glas
Hier en daar werd de neus diep in het glas gestoken, om het bouquet van het speciaalbiertje op te snuiven. “Heerlijk”, snoof een vrouwelijke bezoeker de geur diep in, “wat ruikt dit biertje buitengewoon lekker naar fruit.” Sommige speciaalbieren waren zo populair dat het vat tot de laatste druppel werd leeg getapt.

Onweersbui?
Wie halverwege de middag dacht dat donker geroffel een onweersbui aankondigde, zat helemaal fout. Het Bierfeest werd namelijk muzikaal opgefleurd door de swingende muzikanten van de Brassmasters uit Lelystad. Waar tot dan alleen de polsbeweging was geoefend, werd vervolgens ook menig heup losgegooid.

Gewonde?
Een ‘gewonde’ viel er vandaag ook bij het aansnijden van het varken dat urenlang aan het spit had gedraaid. Het vlijmscherpe mes schoot uit en raakte de duim van de snijder. Gelukkig bleek een pleister afdoende te zijn.

 

Reacties

gallery
37960
Ook vandaag, zaterdag 4 augustus, werd het Bierfeest van Burg Bieren Ermelo massaal bezocht. Elke
https://ermelo.nieuws.nl/zakennieuws/20180804/publiek-dompelt-zich-massaal-bierwalhalla-bierfeest-burg-bieren-ermelo-2/
2018-08-04T18:20:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/08/04181307/31EN-BBFE.jpg
Zakennieuws