Bert Willering maakt zich op voor veiling van Boeldag Ermelo 2018

Koperen sculptuur Cyrille en Methode.
Koperen sculptuur Cyrille en Methode.
Foto: Bert Willering

Bert Willering legt de laatste hand aan het samenstellen van kavellijst met bijzondere items voor de 52e Boeldag. “Ik probeer elk jaar rond de negentig kavels te vergaren, waaronder klokken, meubilair tot schilderijen.”

De 52e Boeldag wordt gehouden op zaterdag 1 september van 9.00 – 15.30 uur, in het Kerkelijk Centrum en op het parkeerterrein aan de Groeneweg/hoek Dirk Staalweg. De veiling is om 14.00 uur in de Rehobothkerk aan de Dirk Staalweg.

De nodige ervaring
Willering heeft een neus voor bijzondere voorwerpen. “Als samensteller van de veiling ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in oude en antieke voorwerpen. Sinds de jaren tachtig doe ik dit werk, en heb daardoor de nodige ervaring opgedaan.”

Zilveren voorwerpen
De meeste items voor de veiling komen binnen via de Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat. Een groep vrijwilligers maakt een eerste selectie, waarop Willering de eindselectie maakt. Ook inboedels leveren soms bijzondere kavels op. “Voor het beoordelen van zilveren voorwerpen kan ik de hulp inroepen van Wajer Juwelier Hans van Sloten.”

Koperen sculptuur
Eén van de bijzondere voorwerpen (zie foto), is de koperen sculptuur Cyrille en Methode (zie foto) van Stefan Natchkov (1938). Deze Bulgaarse kunstenaar geniet wereldwijde faam met exposities onder meer in Berlijn, Bangkok. Tver (Rusland) tot Caracas.

Nieuwsgierig?
Op zaterdag 1 september zijn de te veilen voorwerpen te bezichtigen van 9.00 – 13.30 uur. Traditiegetrouw veilt burgemeester André Baars het eerste veilingstuk, afslager is de heer Schuur en opsteker is de heer Bosch. De veiling start om 14.00 uur in de Rehobothkerk aan de Dirk Staalweg. De entree bedraagt 1 euro, inclusief kavellijst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen