Boonen Tweewielers Ermelo ziet verschuiving van online naar winkel

Een groeiend aantal consumenten koopt hun fiets weer liever in de fysieke winkel dan via internet. Dat is althans de ervaring van Stephan Lieftink van Boonen Tweewielers aan de Dokter van Dalelaan 58 in Ermelo.

Boonen Tweewielers heeft 3 filialen: in Ermelo aan de Dokter van Dalelaan (tegenover NS station) en Wethouder Rikkerslaan 10 en in Harderwijk aan de Fokko Kortlanglaan 225.

Service, advies en aandacht
“Ik merk duidelijk een kentering in aankopen ten opzichte van 2 jaar terug”, constateert Stephan. “Natuurlijk is dit ook toe te schrijven aan de economische groei. Wij merken echter dat klanten graag onze winkel bezoeken omdat ze een uitstekende service, advies en persoonlijke aandacht juist erg op prijs stellen. Wat wij voor 200 procent kunnen bieden. De klant wil immers ontzorgd worden en de fiets aanraken en uitproberen. Dat lukt niet op internet. Wij zien dat ook terug in onze eigen webshop. Klanten kijken vaak op de website en kiezen er dan toch voor om naar de winkel te komen. Zelfs de kleine aanschaffingen via onze webshop worden vaak nog persoonlijk bij ons in de winkel opgehaald i.p.v. dat er gekozen wordt voor verzending.”

Up to date
Wat ook alles te maken heeft met de dynamische ontwikkelingen in de fietsbranche. Neem alleen al het gebruik van de e-bike dat de afgelopen jaren een vlucht heeft genomen, weet Stephan. “In een in verhouding korte tijd is de e-bike leeftijdsloos geworden. Van jong tot oud fietst ermee weg.” Bovendien neemt het aantal modellen toe en wordt de techniek steeds verfijnder. “Zo zijn de motoren van e-bikes krachtiger en stiller geworden, is de actieradius van de accu toegenomen en hebben de nieuwste e-bikes tegenwoordig het gewicht van een stadsfiets. Tegen deze achtergrond zijn wij hier constant bezig up to date te blijven. Daarnaast zijn wij reparatiespecialist op het gebied van alle e-bikes. En voor alle te repareren fietsen geldt de haal- en brengservice en de mogelijkheid van een leenfiets. Ook kan iedereen hier terecht voor reparatie en onderhoud van zijn of haar fiets, waar het rijwiel ook is gekocht.”

Gaaf smoelwerk
Ook als het op de nieuwste modellen aankomt. De Gazelle Orange bijvoorbeeld die snel, stil én een riemaandrijving heeft: de onderhoudsvrije opvolger van de fietsketting. “Bovendien smoelt deze e-bike ook nog eens écht gaaf.”

Groot aanbod
Naast e-bikes verkoopt Stephan met zijn team een groot assortiment aan diverse fietsen: stadsfietsen, toerfietsen, sportfietsen als de MTB en racefiets tot transportfietsen. Ook het aanbod in gebruikte fietsen is groot. “Van jong gebruikte fietsen tot -e-bikes, en alles wat er tussenin zit.” Bovendien is alles te koop wat maar met fietsen heeft te maken; van fietskleding, -schoenen, onderdelen tot accessoires. Tevens is Boonen Tweewielers aan de Dokter van Dalelaan specialist op het gebied van sportvoeding.

Lichte paniek
Extra service biedt Stephan aan sportfietsers. “Stel dat iemand van plan is deel te nemen aan bijvoorbeeld een toertocht en ontdekt dat hij materiaalpech heeft. Degene kan hier naartoe komen; wij kijken vervolgens of het direct valt te op te lossen.” Stephan en zijn team begrijpen namelijk de lichte paniek die zich van de sportfietser meester maakt als ‘iets’ het niet doet. Hij is namelijk zelf een fervent MTB-er. “In die zin heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt, want fietsen is echt mijn passie.”

E-MTB in opmars
Elektrische mountainbikes zijn bezig met een opmars weet Stephan. “E-MTB’s worden steeds populairder en geaccepteerd vanwege het gemak van fietsen in de bergen. Daarnaast is de e-MTB ook een uitkomst voor mensen die minder goed ter been zijn en tóch willen blijven fietsen.” Om kennis te maken met de e-MTB gaan wij op termijn dan ook iets leuks organiseren. En…, in december komen wij met een spectaculaire sportieve E-actie! ”

Wethouder Rikkerslaan
Boonen Tweewielers aan de Wethouder Rikkerslaan 10 in wijk Oost verkoopt alleen tweedehands rijwielen in zeer goede staat, die variëren van stadsfietsen, toerfietsen tot mountainbikes, tegen erg aantrekkelijke prijzen.  “Ook gebruikte e-bikes maken deel uit van de tweedehands collectie die scherp geprijsd is”, vertelt bedrijfsleider Jan van Diest.  Daarnaast kunnen mensen er ook terecht voor reparaties aan het rijwiel.

Fokko Kortlanglaan
Boonen Tweewielers aan de Fokko Kortlanglaan 225 in Harderwijk, net over de grens van Ermelo, is specialist op het gebied van aangepaste fietsen, en dealer van het Van Raam assortiment. Dat varieert van driewielers, duofietsen, rolstoelfietsen tot kuipstoel-fietsen, regulier en elektrisch. Zo is Boonen Tweewielers al sinds 1952 de leverancier van aangepaste fietsen aan ’s Heeren Loo Zorggroep. Ook doet Boonen Tweewielers het onderhoud en de reparatie van de aangepaste fietsen, met het streven de fiets dezelfde dag weer te retourneren. André Boonen informeert u graag over de mogelijkheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen