Boonen Tweewielers Ermelo neemt ruim 100 MTB-ers mee op Stamppot-tocht

“Het was al een feest bij de inloop vanmorgen”, jubelde Gert de Bruijn rond het middaguur, zondag 19 november, terwijl hij bij de Schaapskooi voorbereidingen trof voor de pitstop om de 115 deelnemers aan de MTB Stamppot-tocht,  met afstanden van 20, 40 of 60 kilometer, van een natje en een droogje te voorzien.

De MTB Stamppot-tocht is een initiatief van Gert de Bruijn van Bruijn Café en Robin van Beek van Oma’s Café in samenwerking met Stephan Lieftink van Boonen Tweewielers Ermelo.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Perfect MTB-weer
“Rond tien uur vanmorgen meldden de eerste 6 deelnemers zich al voor de koffie”, vervolgde Gert. Waar wandelaars de kou en regen trotseerden op de Ermelose heide, en blij waren wanneer de zon doorbrak, noemde Gert een dergelijke herfstige dag ideaal MTB-weer. “Lekker door de blubber en bossen jakkeren; dit is echt heerlijk fietsen voor de MTB-ers. Wegwielrennen is mooi voor in de zomer. Een MTB-tocht echter in de herfst maakt de fietsomstandigheden net wat zwaarder. Je zal zo wel zien, ze komen allemaal onder de modder binnen.”

‘Modderpieten’
Kwart over 12 fietsen de eerste deelnemers binnen. Ze waren erg enthousiast over het eerste deel van de tocht. Én vies, de een nog erger dan de andere. Vooral de mannelijke deelnemers bleken echte ‘modderpieten’ om maar even in het Sinterklaas-sfeertje te blijven. Een vrouwelijke MTB-er lachte: “Die hebben waarschijnlijk net iets harder gefietst dan wij.”

‘Douchen? Niks d’r van!’
Hongerig en dorstig ‘stortte’  het MBT-gezelschap zich op de broodjes, sportdrankjes, warme chocomel met een scheutje rum tot een biertje. Wandelaars die nieuwsgierig toekeken konden zich zo voorstellen dat ze na afloop van het laatste stuk meteen onder de douche stappen. “Niks d’r van”, grijnsde een vrouwelijke deelnemer. “We duiken gelijk de kroeg in om aan te vallen op het stampotten-buffet.”

  • Rond 14.00 uur worden de eerste deelnemers terugverwacht bij Bruijn Café en Oma’s Café voor het stampotten-buffet..
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen