Nieuw in Ermelo! Blij van Bewegen met Jonna Bouwman

Energieker, vrolijker, meer body tot, als ze goed hun best blijven doen, een ‘bikini-figuur’ in het vooruitzicht,  De dames die meedoen aan Blij van Bewegen, de nieuwste vorm van buitensporten in Ermelo, zijn super enthousiast.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Bovendien raken ze erg geïnspireerd door Jonna Bouwman (35), de initiatiefnemer van Blij van Bewegen. “Ze is zó spontaan, energiek, stimuleert positief en weet waar ze het over heeft.” Gestoken in makkelijk zittende sportkleding en deugdelijk sportschoenen trotseerden ze dinsdagavond joggend de motregen om in het centrum van Ermelo, op zoek te gaan naar ’toestellen’ voor oefeningen om alle spiergroepen aan te pakken. Dat varieerde van de trappen bij Plus supermarkt, fietsenrekken tot bankjes en vensterbanken. Van squatten, planken tot push ups, met en zonder sportattributen; alle dames genoten van sporten in de buitenlucht. En zou de regen echt doorzetten dan hopten ze van afdakje naar afdakje om hun oefeningen onder te doen.

Overdag en ’s avonds
Er deden dinsdagavond 4 dames mee aan Mama&Fit, een onderdeel van Blij van Bewegen dat overdag en ’s avonds wordt gehouden. Een paar dames haakten deze keer een avond af, want doorgaans is de groep groter. De trainingen richten zich op vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Deze hebben een lagere trainingsintensiteit dan de overige onderdelen van Blij van Bewegen.

  • Naast Mama&Fit geeft Jonna namelijk ook Bootcamp op 2 levels en Personal Training voor mensen die liever alleen sporten.

Nieuwe doelgroep aanspreken
Op de groei van het ledenaantal in zo’n korte tijd mag Jonna trots zijn. Want ze is pas 3 weken geleden gestart. Met Blij van Bewegen wil de Ermelose een nieuwe doelgroep van vrouwen aanspreken in de leeftijd van 20 tot 65+, die ze enthousiast maakt voor sporten in de buitenlucht, weer of geen weer. Tijdens de herfst/winterperiode zoekt Jonna met haar groepen ’s avonds de beschutting van het centrum op vanwege de straatverlichting.

Activiteiten op het strand
Overdag zijn de buitensporters te vinden op speelplaats aan de Smutslaan. In het voorjaar/zomer is het haar bedoeling om te verzamelen op de parkeerplaats van Calluna om te trainen op de Groevenbeekse hei. Ook het Indianenbos in wijk Oost dat in het voorjaar 2018 wordt heropend zit in de pijplijn als oefenlocatie. “Daarnaast is het de bedoeling thema-trainingen te geven of workshops op de zaterdagen, Ski-fit ter voorbereiding op de ski-vakantie tot activiteiten op het strand. Maar ook een groepje dames voorbereiden voor de 5 km van de Marathon van Ermelo staat op het programma.”

Frisse lucht
Ongedwongen sporten in de buitenlucht maakt blij en geeft energie, is de overtuiging van Jonna. “Je profiteert van de frisse lucht én van de mooie omgeving van Ermelo met zijn bossen en heidegebieden.”

Carrière-switch
Om haar werk beter te combineren met haar moederschap koos Jonna voor een carrière-switch. Ze ruilde haar kantoorbaan in om te starten met haar sportbedrijf Blij van Bewegen. “Ik heb altijd iets met bewegen gehad en sport zelf ook graag.” Zo danste ze bij Sparta Ermelo en gaf er les, werkte 2 winters als ski-lerares in Saalbach Oostenrijk, en deed aan Pilatus, aquafit tot tennis. Daarnaast volgde Jonna diverse opleidingen. “Ik heb Fitvak A afgerond dat de basis vormt voor de fitnesstraining en stage gelopen bij Sportinstituut Ermelo. Ook heb ik me gespecialiseerd in hardlopen en Zwanger&Fit.”

  • Belangstelling? Klik HIER voor de Facebookpagina van Blij van Bewegen. Voor alle informatie: Jonna Bouwman: 06 3863 3807 of mail naar [email protected].

Rooster

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen