Uitvaartplanner Mireille Schram Ermelo op Langer Thuis Beurs

Foto: mireilleschram.nl

Eens nader kennismaken met Mireille Schram, de Uitvaartplanner uit Ermelo? Dat kan tijdens de Langer thuis Beurs op zaterdag 30 september van 10.30 – 15.30 uur in Sportcomplex De Sypel, Parkweg 4 in Harderwijk.

De Langer Thuis Beurs is een initiatief van ZorgDat, de welzijnsorganisatie van Harderwijk, VAC Harderwijk en KBO-PCOB. Klik HIER voor alle informatie over de Langer Thuis Beurs.

Eigen regie voeren
De uitvaartplanner op de Langer Thuis Beurs, zult u zich afvragen? Mireille Schram vindt haar deelname heel vanzelfsprekend. Mensen voeren tegenwoordig immers graag de eigen regie over heel veel zaken. Ook als het gaat om het plannen van de eigen uitvaart.

Voorbereid zijn geeft rust
Mireille Schram licht toe: “Voorbereid zijn geeft rust. In de praktijk kom ik steeds meer mensen tegen die geïnformeerd willen worden over de mogelijkheden binnen de uitvaart. Niet alleen over de invulling van de uitvaart zelf, maar zeker ook wat er van te voren al geregeld kan worden. Voor een eigen uitvaart of als mantelzorger. Er is aandacht voor, mensen willen het bespreekbaar maken, maar hoe? Waar kun je heen met je vragen, wie kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn?”

Koffie&Cake bijeenkomsten
Daarvoor biedt Mireille Schram Uitvaartplanner de Koffie&Cake bijeenkomsten aan en een uitvaartcodicil. “Het gaat om informatie op een laagdrempelige, informele manier; gewoon bij de mensen thuis. Ik merk dat mensen dat zó prettig vinden; ze kunnen me echt alles vragen. En daar zitten soms prachtige, ontroerende, maar ook verrassende vragen tussen. Daaruit merk ik dat die behoefte er zeker is. Maar ja… niemand praat ‘zomaar’ graag over de dood. En een ander zit er niet altijd op te wachten. Dus wanneer praat je erover? Wat is het goede moment?

Laagdrempelig
Door mijn aanwezigheid op de Langer Thuis Beurs kun je je op een laagdrempelige, vrijblijvende manier laten informeren over de Koffie&Cake bijeenkomsten en het uitvaartcodicil. Innovatie is een van de pijlers van de beurs. In de diversiteit van aanbod op deze beurs past ook deze ondersteuning en kan daarom niet ontbreken.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen