Beursvloer Ermelo scoort omgerekend 55.000 euro met 60 matches

Zeventien bedrijven en 21 organisaties uit Ermelo hebben vanavond, dinsdag 26 september, met gesloten beurzen goede zaken gedaan tijdens de 2e Beursvloer Ermelo die plaatsvond in de aula van Chr. College Groevenbeek. Er werden 60 matches gemaakt met een omgerekende waarde van bijna 55.000 euro. En dat alles onder het genot van de meest heerlijke hapjes én een drankje.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas. 

Tijdens de Beursvloer Ermelo vroegen vrijwilligers- of maatschappelijke organisaties de bedrijven niet om geld, maar om kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. In ruil daarvoor leveren zij een tegenprestatie. Ultiem doel is het maatschappelijk leven in Ermelo een boost te geven.

Rode koontjes
De temperatuur liep na het startschot al snel op. In de zin van het met elkaar eens worden. Wat menig deelnemer rode koontjes van blijdschap bezorgde. Annemarie Dekker en Rianne Kroon bijvoorbeeld jubelden: “Wij hebben al een supermatch.” Als vrijwilligers achter het initiatief Stichting Leuk Geluk(t) hebben ze Jeroen Bos van LeadLogic bereid gevonden hen een training te geven om hun website beter te onderhouden en krijgen ze marketing-tools. De Stichting heeft als doel pubers uit minder bedeelde gezinnen geluksmomentjes te bezorgen. Als tegenprestatie krijgt Jeroen of een grote pan soep voor zijn personeel óf een advertentie-banner op de website van Stichting Leuk Geluk(t).

Educatieve match
Ook Roel Oosterhoff van Oosterhoff Poolen installatietechniek die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, kon zijn ei vanavond goed kwijt. Met Matthijs Tempelman en Joost Hageman van het Groenteam van ’s Heerenloo kwam hij overeen mee te denken en te adviseren in een duurzame oplossing voor een nieuwe agrarische locatie. Als tegenprestatie komen medewerkers van het Groenteam over een maand blad ruimen bij Roel thuis. “Want rond ons kantoor aan het Jagerserf is het netjes genoeg.” Daarnaast maakte Roel een educatieve match met Het Pakhuis en de Julianaschool. Oosterhoff Poolen verleent zijn medewerking aan het opstellen van een educatief programma over duurzaamheid. De jeugd heeft immers de toekomst zo redeneerde Roel. “Over dit onderwerp moet je de volgende generatie dan ook zoveel mogelijk voeden.”

De ideale partner
Ook de penningmeester van Volksuniversiteit Vuvera, Frits Fabriek, haalde diverse matches binnen voor zijn organisatie. In Merel Goossensen van AGO financieel & fiscaal advies bijvoorbeeld vond hij de ideale partner om de boekhouding van Vuvera efficiënter aan te pakken. Merel: “In ruil voor onze diensten mogen wij gebruik maken van de faciliteiten van Vuvera. Te denken valt aan een proeverij met ons personeel of een workshop koken.” Daarnaast gaat AGO in zee met de Zorggroep Noordwest-Veluwe. “Met ons personeel gaan wij een middag wandelen met cliënten die in een rolstoel zitten. Als tegenprestatie krijgen wij van de Zorggroep een rondleiding op Sonnevanck.”

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen