Jubileumfeest OrangeTalent Ermelo levert ruim 3000 euro op voor Molen de Koe

Kees, Aline, Niels en Frans.
Foto: Grietje-Akke de Haas

“Wij zijn zó blij met jullie”, gaf Kees Slijkhuis de founder en directeur van Orange Talent, Niels Callenbach, nog nét geen klapzoen op beide wangen. De penningmeester van de Ermelose Molenstichting kreeg van Niels namelijk symbolisch een cheque uitgereikt ter waarde van 3012,50 euro, bestemd voor Molen de Koe.

Dé online communicatie specialist vierde vrijdag 1 september het 12,5-jarig bestaan met relaties op het Molenaarsplein. Als cadeau voor het koperen jubileum had OrangeTalent om een gift gevraagd die bestemd was voor de Molenstichting. 

Perplex
Ook Aline Verhoef en Frans Callenbach, respectievelijk voorzitter en bestuurslid van de Molenstichting, stonden perplex van het hoge bedrag. Voor dat Niels de cheque tevoorschijn haalde had Aline het bedrag op 1000 á 1500 euro geschat. Gezien het aantal gasten op het jubileumfeest rekende Frans op 2000 euro.

Ermelo’s trots in stand houden
“Fantastisch”, reageerden Kees, Aline en Frans. De Molenstichting kan het geld immers goed gebruiken om Molen de Koe, Ermelo’s trots, in stand te houden. De vloer in de Molenwinkel staat bovenaan de prioriteitenlijst om te worden opgeknapt. “Kijk maar”, illustreerde Kees met zijn voet, “de stenen gaan los liggen. Dat komt doordat de ondergrond op zand ligt. Omdat er geen vocht bij komt is de ondergrond verpulverd, met als gevolg losliggende stenen.” Ook de kap van de molen is toe aan onderhoud, vertelde Aline. “In 2016 is de molen geschilderd en het hout- en pleisterwerk opgeknapt.”

Eigen broek ophouden
Niels draagt de Molenstichting een heel warm hart toe. Eerder zei hij: “Het is waanzinnig knap wat de Molenstichting heeft opgezet. Molen de Koe wordt goed onderhouden en de stichting houdt ook nog eens de eigen broek op.” Bovendien begon het allemaal voor OrangeTalent met het bouwen van de website voor de Molenstichting, toen Molen de Koe nog een stompje was in 2004/2005.

Meerwaarde voor jubileumfeest
Daarnaast bleek de entourage van Molen de Koe de perfecte aanvulling op het jubileumfeest. Veel gasten lieten zich graag rondleiden door vrijwilligers van de Molenstichting in de molen en de molenwinkel. Niels: “Tijdens het jubileumfeest kon ik dus meteen aan iedereen laten zien hoe mooi Molen de Koe is geworden.”

Diverse rondleidingen
Die mogelijkheid hebben ook andere partijen die iets hebben te vieren, benadrukte Frans. “Voor een evenement op het Molenaarsplein moet een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente Ermelo. Maar als Molenstichting verzorgen wij diverse rondleidingen in Molen de Koe.”

  • Belangstelling? Klik HIER voor alle informatie.

 

 

 

 

Reacties