Van Zaanen Telecom Ermelo scoort ruim 500 mobieltjes voor Stichting Opkikker

Rachel, Kikker en Christiaan.
Rachel, Kikker en Christiaan.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Van Zaanen Telecom aan de Stationsstraat 30 heeft in 6 jaar tijd heel veel oude mobieltjes verzameld voor Stichting Opkikker. “Het zijn er volgens mij echt meer dan 500”, schatte de Ermelose ambassadrice van Stichting Opkikker, Rachel Schelleman (30), het aantal telefoontjes dat over de vloer van de winkel lag verspreid.

Vanmiddag, zaterdag 16 september, zette Van Zaanen Telecom de stichting centraal, die jaarlijks zo’n tweeduizend keer gezinnen met een langdurig ziek kind verrast met een onvergetelijke Opkikkerdag.

Veel energie uit
Dat gebeurde met de mascotte van de stichting, de grote kikker, en Rachel die als ambassadrice het goede doel promoot. Dat doet de vrouw graag, ondanks dat zijzelf chronisch ziek is en eigenlijk erg moe wordt van dergelijke activiteiten. Tegelijkertijd haalt ze er ook erg veel energie uit.

Geweldige Opkikkerdag
Zelf beleefde Rachel in 2000 een Opkikkerdag waar ze nu nog op teert, zo geweldig was het. Destijds was ze 13 jaar en zag het ziekenhuis te vaak van binnen.  Wat het gevolg is van dat ze te vroeg geboren is en lijdt aan het Noonan, een vrij zeldzaam syndroom. Dat maakt dat ze voortdurend van alles mankeert.

Gelukkige herinneringen
“Ik heb nog steeds zulke gelukkige herinneringen aan mijn Opkikkerdag, dat ik graag meehelp als ambassadrice. Want hoe meer geld de stichting heeft, hoe meer kinderen ook zo’n dag kunnen hebben. Tijdens een Opkikkerdag draait het niet om de ziekte, maar om het kind zelf en het gezin eromheen.”

‘Het gaat om kinderen hè’
Ondertussen sleepte eigenaar Christiaan van Zaanen de doos en plastic zakken met oude mobieltjes de winkel binnen. Ze al die jaren verzamelen voor Stichting Opkikker deed hij met alle liefde. “Het gaat om kinderen hè”, verklaarde hij als vader van 2 kinderen, 6 en 8, veelbetekenend.

Verwendagen
De oude mobieltjes worden gerecycled en de opbrengst is voor Stichting Opkikker. Daarmee organiseert de stichting verwendagen voor langdurig zieke kinderen en het gezin.

www.opkikker.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen