Ermelo kijkt reikhalzend uit naar Oktoberfeest op ’t Weitje

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Met het grote succes van de eerste editie in 2016 nog in het geheugen gegrift, kijkt Ermelo en omstreken reikhalzend uit naar de tweede editie van het Oktoberfeest dat zaterdag 30 september vanaf 19.00 uur plaatsvindt op ’t Weitje. Alle VIP-tickets waren in ieder geval in een recordtempo uitverkocht, en ook de reguliere entree-tickets gaan ‘schnell’.

Er zijn nog wel reguliere tickets á € 15,- verkrijgbaar via feestinermelo.nl

Hele vette knipoog
Marco van Dijk van Café De Molenaer en Marnix Grift van Café De Veluwe namen in 2016 het initiatief voor het feest dat een hele vette knipoog maakt naar het grootste jaarlijks gehouden bierfestival in München. Dit jaar wordt het Oktoberfeest georganiseerd onder de paraplu van Feest in Ermelo, de succesvolle samenwerking tussen Marco van Dijk, Marnix Grift en Robert Jonker en Jan Dooijewaard van De Dorpskamer, voor het houden van feesten op ’t Weitje. Na het Oranjefeest (Koningsnacht en Koningsdag) en het Zomerfeest is het Oktoberfeest het laatste feestje in 2017.

Voetjes van de vloer
Ook dit jaar zitten Oktoberfeestgangers in de drie grote tenten die in een U-vorm rondom de muziektent van ’t Weitje komen te staan. Eén van de tenten is gereserveerd voor de VIP’s ivm het arrangement inclusief eten en drinken. Diverse artiesten staan garant voor de zo typische ‘gemütliche’ Oktoberfeest-sfeer met de welbekende Duitse schlagers. Het duo ‘Zwei Bier ohne Baco’ bijvoorbeeld dat dé smaakmaker is op de Oktober- en Bierfesten. Of Anita’s Schlager Parade die Duitse muziek laat zoals het ooit bedoeld is. Wedden dat de voetjes van de vloer gaan en de liedjes luidkeels woorden mee geblèrd?! Bovendien draait DJ XXL net als vorig jaar de avond aan elkaar.

Grote verkleedpartij
Tijdens de eerste editie had bijna iedereen van het massaal toegestroomde publiek zich in lederhosen gehesen of in de zo typerende korte wijduitstaande dirndl jurk, compleet met fraaie kousen tot nét boven de knie. De organisatie mikt opnieuw op een dergelijke grote verkleedpartij. Want dat verhoogt immers de feestvreugde, net als de Oktoberfeest-pullen waar het bier in wordt geschonken tot het ‘Brötchen mit Bratwurst’.

Afterparty
Marco, Marnix, Robert en Jan tippen: “Kom vroeg, dan maken we het met zijn allen vanaf het eerste moment gezellig. Want rond middernacht is het op ’t Weitje helaas ‘Schluß’. Vervolgens nodigden we iedereen uit voor een afterparty in de Ermelose cafés.”

 

 

 

 

 

Reacties