Bijzonder: ’t Zomernest Ermelo serveert vleesgerechten in een klomp

Kristiana Gederte.
Kristiana Gederte.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas/'t Zomernest

Bar/Cafetaria/Eetcafé ‘t Zomernest aan de Julianalaan 123 in Ermelo blijft haar klanten verrassen. Ook nu weer, door twee Zomernest Specialiteiten op te dienen in een heuse houten boerenklomp.

Het gaat om de twee specialiteiten Klomp Boerenbiefstuk en Klomp Boerenkip; overheerlijke vleesgerechten ‘gedrapeerd’ op vetvrij krantenpapier, die worden gecompleteerd met ui, champignons, prei en spek.

Mét de lekkerste patat
Bovendien wordt de klomp met de smakelijke inhoud geserveerd op een uit de kluiten gewassen broodplank, mét daarbij de lekkerste patat in een frituurmandje, schaaltje met saus en een frisse salade.

Op de foto
Kristiana Gederte, eigenaar van ’t Zomernest, spreekt nu al van een groot succes. “De klompen slaan enorm aan, en worden ook heel veel op de foto gezet.”

Ruimer zagen
Mensen blijven verrassen; dat was de achterliggende gedachte om de klompen te introduceren. Kristiana: “We wilden gewoon weer iets nieuws, iets bijzonders. Toen we eenmaal het idee hadden hebben we de houten klompen ingeslagen. Wel hebben we bij iedere klomp de opening ruimer gezaagd.”

In de vaatwasser
De hygiëne is gewaarborgd, verzekert Kristiana. “De klompen zijn op die manier bewerkt dat ze zo in de vaatwasser kunnen.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen