Ermelose bedrijven werken mee aan nieuwbouw op oude locatie Schoenenreus

Impressie vanaf het Pauwenplein.
Impressie vanaf het Pauwenplein.
Foto: Veluws Ontwerpburo

De nieuwbouw aan de Stationsstraat 76 waar jarenlang de Schoenenreus huisde wordt bijna een Ermelo’s onderonsje. Maar liefst 5 bedrijven uit Ermelo werken mee aan de nieuwbouw die wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Tijdhof-Hobema uit Rijssen.

Naar verwachting start de nieuwbouw over twee weken. In maart 2017 wordt de casco voor de winkels op de begane grond opgeleverd.

Het Veluws Ontwerpburo tekende voor het ontwerp van het gebouw dat een aanwinst moet worden voor het centrum en met degelijke materialen wordt gebouwd en een klassieke uitstraling krijgt. Ook neemt het Veluws Ontwerpburo de directievoering tijdens de bouw voor de rekening. Firma Kamphorst uit Ermelo zorgde een paar weken terug voor de sloop en het grondwerk van ‘de oude Schoenenreus’. Daarnaast gaan Oosterhoff Poolen installatietechniek, Jansen Elektro & Beveiliging en Vakschilders Ermelo meewerken aan de nieuwbouw.

Initiatiefnemers van het nieuwe pand dat Semper Paratus (altijd paraat) gaat heten, Bernadette en Sven Gravendeel, kozen bewust voor de medewerking van Ermelose ondernemers. “Wij geven er de voorkeur aan om lokale ondernemers te steunen in hun activiteiten. Deze mensen zitten dichtbij en kunnen in de toekomst in geval van nood ook snel reageren. Bovendien ken je de ondernemers persoonlijk en dan is het vaak ook een kwestie van gunnen, alhoewel de tarieven natuurlijk niet uit de pas moeten lopen met de markt.”

Gerco Jansen, eigenaar van Jansen Elektro & Beveiliging werkt graag mee aan Semper Paratus, dat hij een schitterend project in het hart van Ermelo noemt. “Het nieuwe pand wordt gebouwd in een mooie stijl met een goede afwerking en degelijke materialen: met recht een verrijking voor Ermelo.” Jansen Elektro & Beveiliging verzorgt de de elektrotechnische installaties zoals camerabewaking, elektro tot rookmelders. Hij is blij met de opdracht. “De familie Gravendeel is al jaren een goede klant van me. Begin dit jaar ben ik door Sven gevraagd of ik interesse had om een prijsopgave te maken voor de elektrotechnische installaties in Semper Paratus. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken.”

Dick Bilder van Vakschilders Ermelo reageert: “Wij zijn uiteraard heel blij met deze opdracht die wij hebben gekregen via inschrijving.” Vakschilders Ermelo gaat zijn zo bekende degelijke kwaliteit leveren die de opdrachtgever wenst. “Wij verrichten het schilderwerk aan de gevelkozijnen, ramen en daklijsten. De opdrachtgever bouwt namelijk casco en laat het binnenschilderwerk over aan de huurders. Wellicht kunnen wij voor hen wat betekenen zodra ze bekend zijn.”

Roel Oosterhoff van Oosterhoff Poolen installatietechniek draagt graag als bedrijf zijn steentje bij aan de nieuwbouw. Hij licht toe: “Op de begane grond wordt een ruime moderne winkelruimte gerealiseerd. De eerste en tweede etage bieden ruimte aan in totaal 3 moderne appartementen welke van alle gemakken kunnen worden voorzien. Door de toepassing van een balansventilatie installatie met warmte terugwinning zal de winkel vriendelijk zijn in energieverbruik en breed inzetbaar. Een cv installatie met radiatoren op basis van laag temperatuur verwarming maakt het comfort compleet. De appartementen worden voorzien van vloerverwarming installatie en een zone gestuurde ventilatie installatie. Dit soort installaties ventileren alleen die vertrekken waar behoefte is aan ventilatie. Hierdoor ontstaat een optimaal leefklimaat tegen geringe energiekosten. De appartementen hebben aan de achterkant fraaie ruime dakterrassen. PV panelen op hoogst gelegen dak maken dit gemoderniseerde pand helemaal af”, aldus Roel.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen