Najaarsmode Klapwijk Mannenmode Ermelo morgen op de catwalk

Bram Klapwijk showt de nieuwe najaarsmode.
Bram Klapwijk showt de nieuwe najaarsmode.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Klapwijk Mannenmode is één van de deelnemende winkels aan de modeshow, zaterdag 8 oktober in de Stationsstraat; het gedeelte tussen de Rabobank en restaurant Het Wapen van Ermelo. Een kijkje nemen is voor jonge mannen vanaf ongeveer 20 jaar tot 90-plus heren zeer aan te raden.

De najaarsmode die sinds kort de winkel aan de Stationsstraat 74 siert, bewijst maar weer eens dat Klapwijk Mannenmode heel veel verschillende types mannen van top tot teen kan kleden, is eigenaar Bram ervan overtuigd. Of het nu twee keer XL is, drie keer XL, het meer stoere type, heren van een wat korter formaat tot de ‘doorsnee’ man. “We hebben ons de laatste jaren meer op de sportieve/casual kleding toegelegd”, vertelt Bram Klapwijk, “terwijl we vroeger qua kledingcollectie meer op de oudere man waren gericht. Die kan bij ons sowieso nog slagen”, bewijst hij ter plekke.

Een klant informeert namelijk naar een slip-over voor een 90-plusser; een trui zonder mouwen die over een hemd of blouse wordt gedragen. Binnen tien minuten stapt ze met het gewenste kledingstuk de winkel uit. “Tsja”, zegt Bram Klapwijk, “ik kan wel zeggen dat een slip-over niet in de mode is, maar er zijn mannen die deze graag dragen.” Bram die al sinds 1981 de toon aangeeft met Klapwijk Mannenmode, kent wat dat betreft zijn publiek. “Wanneer ik kleding inkoop kijk ik ook door de ogen van mijn klanten.”

De nieuwe najaarsmode van Klapwijk Mannenmode valt op door de warme kleuren als de roodtinten, terrakleuren, groentinten als bottelgroen, oud-rose tot taupe. De gilet, uitgevoerd in spijkerkatoen tot leer, is weer in opmars, zo kan iedereen het morgen zelf bewonderen, als ook vesten in diverse kleuren en maten. Daarnaast domineert een groot assortiment overhemden de winkel die variëreert van klassiek tot echt hip. Ook de collectie winterjassen nodigt uit om lekker in weg te kruipen als de kou echt toeslaat. Jassen met een stoere maar stijlvolle uitstraling in de tinten zwart, blauw, taupe en rood, waarvan een aantal op de schouders of kraag zijn afgezet met een contrasterende kleur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen