Ermelo omarmt massaal Oktoberfest op ’t Weitje

Heel veel blote boezem sierden de decolletés van de dames, waar sommige mannen amper van af konden blijven. Maar er waren ook prachtige stoere mannenkuiten. Al dat moois viel te bewonderen zaterdagavond 8 oktober tijdens het eerste Oktoberfest op ’t Weitje, een initiatief van Marco van Dijk van Café De Molenaer en Marnix Grift van Café De Veluwe.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Bijna iedereen van het massaal toegestroomde publiek had zich in lederhosen gehesen of in de zo typerende korte wijduitstaande dirndl jurk, compleet met fraaie kousen tot nét boven de knie. “Wat jammer dat dit pas voor de eerste keer wordt georganiseerd”, verbaasde een feestganger zich, “het is zó leuk, ik kom volgend jaar weer.” Wat vrijwel iedereen van piepjong tot aardig op leeftijd beaamde. Opperbest vermaakten ze zich aan de tafels waar de pullen bier bijna niet aan te slepen waren, genietend het overvloedige eten.

Naarmate de avond vorderde gingen de voetjes van de vloer op de muziek van diverse Duitse acts. Waarbij mening enthousiasteling boven op de tafel stond te dansen. Echt vuurwerk werd het met de komst van Dennie Christian (60), de Duitse schlagerzanger, die zowat het dak eraf blies met eigen bekende hits als ook regelrechte Duitse smartlappen van zijn collega-zangers. De onvervalste klassieker Du van Peter Maffay bijvoorbeeld werd luidkeels door iedereen meegeblèrd: ‘Doehoehoe, du allein kannst mich verstehen’… . Ster van de avond werd Linda van den Berg die door Dennie Christian werd uitgenodigd een lied met hem te zingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen