Prettig verdwalen met Vliek Tweewielers fietspuzzeltocht

Meedoen aan de fietspuzzeltocht van Vliek Tweewielers met een afstand van tegen de 25 kilometer, vanavond 11 juni, daar draai ik mijn hand niet voor om. Maar vraag me niet de tocht volgens een routebeschrijving te doen. Dat wordt geheid verdwalen. Een vrouwen- of mijn kwaaltje misschien?

Tekst en fotoreeks: Grietje-Akke de Haas

Zo ook deze keer, hoe zorgvuldig Harry Boonstra de route ook had samengesteld met de belofte langs plekjes te fietsen waar je nog nooit was geweest. Wat dat betreft verdient Harry een dikke pluim, want ik ben veel van die bewuste plekjes zelfs twee keer gepasseerd om de draad van de route weer proberen op te pakken.

Hoe prettig is het dan ook om na drie kwartier op de pedalen halverwege de Zeeweg Bertus de Groot en Klazina van de Poppe-de Groot te ontwaren, die op een bankje de antwoorden op de vragen samen doornamen. Vanaf dat moment vorderde de fietspuzzeltocht gesmeerd. Kennelijk zat ik op de goede route gezien de vele groepen mensen op de fiets met de welbekende Vliek Tweewielers routebeschrijving voor op het stuur.

Die ontmoeten elkaar tijdens ijsjes-stop op de boerderij van Henk Vliek aan het Rodeschuurderwegje. Vrijwel alle deelnemers grepen de kans om zijn prachtige veestapel te bewonderen. Ook de rest van de tocht verliep prima. Wel was het een beetje gniffelen toen twee echtparen bij de Nijkerkerweg 80 de verkeerde richting namen vanwege het gezellige geklep met elkaar. Gelukkig schreeuwden de bewoners vanuit de tuin dat ze toch echt rechtdoor dienden te fietsen in plaats van rechtsaf.

Afin, na een meer dan een idyllisch stuk te hebben genoten van de fietstocht, raakte ik de weg weer kwijt in het bos ter hoogte van de watertoren op landgoed Oud Groevenbeek. Rechttoe-rechtaan fietsend belandde ik als vanzelf op de Putterweg, waar vandaan het een eitje is om Vliek Tweewielers aan de Groeneweg weer terug te vinden. Voor het echie ben ik toch maar even om gefietst om het laatste stuk via de officiële routebeschrijving te rijden. Zo kwam ik net als alle deelnemers vanuit de juiste richting de dam van Vliek Tweewielers op fietsen. Ik bedoel maar, anders zouden ze er wel wat van kunnen denken…

Daar wachtte iedereen een bere-gezellige afterparty met een hapje en een drankje, om elkaar te vertellen hoe ze hadden genoten van de tocht én het mooie weer. Ook de winnaar van de puzzeltocht werd bekendgemaakt: J. Doppenberg. De fietspuzzeltocht was één van de hoogtepunten van de jubileum dat Vliek Tweewielers viert. Op het adres aan de Groeneweg 17 huist namelijk al 80 jaar vakmanschap op het gebied van fietsen.

Banner Vliek Tweewielers 80 jaar 300x125

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen