Groevenbekers gaan sleutelen aan fietsen van Vliek Tweewielers

Foto: Grietje-Akke de Haas

Om te ruiken aan het vak van fietsenmaker heb je tweewielers nodig om op te oefenen. Daarom is Vliek Tweewielers, dé rijwielspecialist van Ermelo, een samenwerking aangegaan met Groevenbike, de fietswerkplaats van afdeling Groen van Christelijk College Groevenbeek.

Vliek Tweewielers kwam tot deze bijzondere samenwerking in het kader van 80 jaar fietsverstand in hetzelfde pand, een jubileum dat tot 15 juni wordt gevierd met spraakmakende actie-aanbiedingen en leuke activiteiten. Vandaag, woensdag 27 mei, werd er een officieel moment gehouden om de samenwerking tussen Groevenbike en Vliek Tweewielers te onderstrepen. Dit gebeurde met de overhandiging van een prachtig vormgegeven promotiebord door Berend Vliek en Klaas van der Deure van Vliek Tweewielers aan de docenten van afdeling Groen, Stef Wennekers en Erik Neihuizen, en Tanja Huisman, afdelingsdirecteur van vmbo-Groevenbeek.

De samenwerking houdt in dat een leerling elke week een fiets ophaalt bij Vliek Tweewielers. Een opknappertje natuurlijk, want het gaat er om dat leerlingen leren banden plakken, de verlichting repareren, remblokjes of een wiel vervangen tot ketting spannen. De wellicht fietstechnicus in spe kan met zijn of haar inzet een proeve van bekwaamheid verdienen. Zodra de fiets gerepareerd is gaat deze voor controle naar de ervaren fietstechnici van Vliek Tweewielers. “We zullen wel kritisch zijn”, lachte Berend Vliek, “als de reparaties niet goed zijn uitgevoerd moeten ze het overdoen.”

Leerlingen Richard en Dyco verblikken of verblozen niet bij de ‘dreigende’ woorden van Berend Vliek. Zij hebben namelijk al de nodige ervaring opgedaan in de fietswerkplaats Groevenbike. Van band plakken, ketting spannen tot remblokjes vervangen. Elke woensdag krijgen ze gelegenheid om aan de fietsen te werken. Richard weet nu al dat hij geen fietsenmaker wil worden. Maar alle opgedane kennis vindt hij wel reuze handig voor privégebruik. Dyco daarentegen voelt wel iets voor een toekomst als fietstechnicus.

Banner Vliek Tweewielers 80 jaar 300x125

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen