Inbrekers teisteren de Ermelose bevolking

Foto: Archief

Inbrekers teisteren de Ermelose bevolking. Vanaf 1 januari dit jaar is er al 25 keer sprake van een inbraak of een poging daartoe. Niet alleen het gemis van gestolen spullen, maar ook voortdurende angst laten bij de gedupeerden vaak diepe sporen na.

Door Gert Spijker

Gerco Jansen van Jansen Elektro & Beveiliging vindt dat bewoners, maar ook bedrijven, er veel te weinig aan doen om hun bezit te beschermen: “Goed hang- en sluitwerk is natuurlijk een eerste vereiste. Een inbraakalarm- en/of camerasysteem maakt het helemaal af. Helaas wordt de put meestal gedempt als het kalf al verdronken is. En dat, terwijl criminelen hun zinnen bijna altijd zetten op panden zonder een alarminstallatie en/of voldoende verlichting. Tja, dan ben je een keertje aan de beurt. Jammer, want wat velen niet weten is dat je met een relatief kleine investering het inbrekers heel moeilijk kunt maken. Tegenwoordig zijn er zeer betaalbare alarm- en camerasystemen voor het MKB en de particuliere markt.’’

Specialistisch maatwerk
Een standaardadvies geeft de Ermelose ondernemer niet: “Beveiligen is specialistisch maatwerk. Daarbij houd je o.a. rekening met de omgeving, het type pand, het aantal ruimten, deuren en ramen. De klant kan kiezen tussen een bedienpaneel met code of een handzender en het al dan niet aansluiten op een alarmcentrale.” Bij geïnteresseerden komt Jansen graag even vrijblijvend op bezoek.

Geen overlast
Mensen, die opzien tegen overlast bij de aanleg stelt hij op voorhand gerust: “Onze systemen blinken uit door bedieningsgemak. De aanleg en installatie veroorzaken nauwelijks overlast en duren meestal niet langer dan één tot twee dagen. Meestal zijn géén bouwkundige voorzieningen noodzakelijk, omdat alles zo veel mogelijk draadloos wordt aangelegd.”
Meer informatie op www.jansenelektrotechniek.nl. Afspraken via (0341) 55 02 00.

12EN Jansen1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen