MO 13 EFC'58 periodekampioen na bloedstollende wedstrijd

20 okt , 18:00 Sport
42en mo13
Op zaterdag 19 oktober 2024 werd de laatste wedstrijd gespeeld van de 1e fase. De MO 13 van EFC'58 moest het opnemen tegen mede koploper Hierden MO 13-1, op Sportpark de Zanderij.
Dit bericht  Chantal van Nijhuis, Teammanager MO 13.
Alles gewonnen
Beide teams hadden tot nu toe alles gewonnen, waardoor ze met 18 punten een eerste plek deelden. Aangezien EFC'58 een hoger doelpuntensaldo had, konden ze de winst over de streep trekken bij een gelijkspel.
Gelijk op
Terwijl Eye of the tiger uit de speakers schalde, kwamen beide teams het hoofdveld opgelopen. Onder begeleiding van scheidsrechter Daan Snapper werd stipt 9.30 afgetrapt. Na drie minuten in de wedstrijd ontving EFC '58 een vrije trap door hands van Hierden. Anaís Egbertzen schoot de vrije trap in één keer in het goal. Hierna ging het spel gelijk op en deden beide teams diverse pogingen om door te breken. In de 21e minuut werd er een vrije trap gegeven voor Hierden, na hands van EFC'58. Hieruit werd er gescoord door Hierden en stond het 1-1. En met deze tussenstand gingen ze de rust in.
Duik op de bal
In de tweede helft had Hierden zich herpakt en maakten zij al snel de 1-2. Taak voor EFC'58 om de gelijkmaker te maken. Met nog maar 10 minuten op de klok, wist Louise Petersen, na een assist van Iris Juffer, de bal over de keeper in het net te schieten. In de allerlaatste minuut creëerde Hierden nog een kans. Keeper Denise van Diepen had in eerste instantie de bal, maar liet deze los. Ze herpakte zich en dook op de bal om een tegengoal te voorkomen.
Zenuwslopend
Na 60 zenuwslopende minuten, waar beide teams alles hadden gegeven werd dan eindelijk afgefloten! De MO 13 van EFC'58 haalden hiermee het kampioenschap binnen!,
Meetrainen?
Deze kampioenen van EFC'58 zijn nog op zoek naar meiden om hun team te versterken. Wil jij een keer mee trainen of kijken? Meldt je dan aan via [email protected]. Wordt je lid voor 1 januari 2025? Dan ontvang je één jaar gratis lidmaatschap!
banner jansen elektrotechniek nieuw 300x125