FC Horst lijdt opnieuw zure nederlaag, nu tegen Woudenberg

20 okt , 18:10 Sport
42en fchorsttimcrama
FC Horst heeft op zaterdag 19 oktober 2024 de uitwedstrijd tegen Woudenberg met 1-0 verloren. De Ermelose tweedeklasser zakt op de ranglijst naar de negende plaats van de ranglijst met vier punten uit vijf duels.
Van Bram Burggraaff, fotobijschrift: Tim Crama stopt een penalty tegen Woudenberg. (Archieffoto Wim Balke).
Onverdiend
Het zit FC Horst dit seizoen nog niet echt mee. Na de onverdiende 2-1 nederlaag in de eerste competitiewedstrijd bij VRC en het 2-3 verlies vorige week tegen De Merino’s door een doelpunt in blessuretijd, werd ook de wedstrijd in een tegen Woudenberg onverdiend verloren.
Falen in de afwerking
Hoewel het resultaat anders doet vermoeden, speelde FC Horst eigenlijk een uitstekende wedstrijd en kreeg volop kansen, maar het faalde in de afwerking. Al na zes minuten schoot Matijs Valstar vrij voor de al vallende keeper over en kreeg ook in de 14e en 17e minuten kansen om de score te openen. Na een half uur omspeelde Nick Zandstra de doelman van Woudenberg, maar de assistent-scheidsrechter vlagde ten onrechte voor buitenspel, wat later ook uit de beelden bleek. Ruststand 0-0.
De betere ploeg
Ook in de tweede helft was FC Horst de betere ploeg, maar het kwam na een uur spelen wel op achterstand, toen de thuisploeg uit de kluts 1-0 scoorde. In de 70e minuut was de doorgebroken Tim Schep dichtbij de gelijkmaker, maar hij speelde de bal iets te ver voor zich uit, waardoor de keeper van Woudenberg kon redden. FC Horst-keeper stopte tien minuten later een penalty van Woudenberg, waardoor het spannend bleef.
Zure nederlaag
In de extra tijd mochten de bezoekers nog een corner nemen, waarbij de afvallende bal door Matthew van Duinen werd ingeschoten, maar een speler van Woudenberg redde op de doellijn. Al met al opnieuw een zure nederlaag voor de Ermelo ploeg.
Vrij weekend
Na een vrij weekend in verband met bekervoetbal hervat FC Horst op zaterdag 2 november de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Lunteren. De tegenstander steeg dankzij een 3-0 overwinning op CJVV naar de achtste plaats van de ranglijst met zes punten uit vijf duels. FC Horst speelt op dinsdagavond 22 oktober 2024 een oefenwedstrijd tegen SDCP in Putten; aanvang 20.00 uur.