EFC’58 wint verdiend van SDS’55

20 okt , 17:50 Sport
42en efcsds1
Voordat de wedstrijd van EFC’58 tegen SDS’55 uit Wekerom op zaterdag 19 oktober 2024 begon, was er een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Albert Prins die afgelopen dinsdag is overleden. Vele teams stonden op en langs het hoofdveld om de oud-eerste elftalspeler en succesvolste EFC-trainer, die zeer geliefd was binnen de club, de laatste eer te bewijzen.
Van Bram Burggraaff, met foto's door Dimitri Steijlen.
Zeer goede start
EFC’58 won de wedstrijd tegen SDS’55 verdiend met 2-1. De Ermelose vierdeklasser steeg naar een gedeelde vijfde plaats op de ranglijst met acht punten uit vijf duels. Een zeer goede start voor de zeer jonge ploeg van EFC, die komend weekend vrij is in verband met bekervoetbal.
Rakelings over
EFC’58 werd al na 5 minuten gevaarlijk dankzij een goede actie van Nathan Brandwagt over de rechterkant; alleen zijn voorzet bereikte Kaya Schuur, die vrij voor de goal stond om in te tikken, niet. De grootste kans in de eerste helft was voor Kaya Schuur die zich mooi vrij speelde in het zestienmetergebied, alleen zijn inzet ging rakelings over de kruising. Ruststand: 0-0.
Meer ruimte
In de tweede helft kreeg EFC wat meer ruimte van de bezoekers en hierdoor kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. In de 65e minuut ging de bal op de stip. Bij een mooie, vloeiende aanval werd Ilyas Rajini vrijgespeeld en door zijn directe tegenstander gevloerd in het strafschopgebied van de gasten. Shiyar Mustafa schoot vanaf 11 meter de 1-0 binnen.
Pass op maat
In de 72e minuut stuurde Axel Vermeulen met een pass op maat Jelle Beerling weg en diens voorzet werd fantastisch binnengeschoten door invaller Elyes Azzouz: 2-0. De bezoekers maakten in de extra tijd uit een vrije trap nog de 2-1, wat uiteindelijk de eindstand werd.
Zaterdag 2 november 2024
EFC’58 hervat op zaterdag 2 november 2024 de competitie met een uitwedstrijd tegen Eerbeekse Boys; aanvang 15.00 uur. De ploeg uit Eerbeek steeg ondanks de 1-6 overwinning bij vv Barneveld naar de derde plaats van de ranglijst met negen punten uit vijf duels.
banner jansen elektrotechniek nieuw 300x125