FC Horst uit bekertoernooi na verlies tegen eersteklasser Bennekom

16 sep , 16:56 Sport
37en horstb1
FC Horst heeft op zaterdag 14 september de tweede en laatste poulewedstrijd van het districtsbekertoernooi tegen eersteklasser Bennekom met 1-4 verloren. Na het verrassende 1-1 gelijkspel bij Hierden, dat eveneens in de eerste klasse uitkomt, slaagde de Ermelose ploeg er niet in om door te gaan naar de knockout-fase van het bekertoernooi.
Van Bram Burggraaff, met foto's door Wim Balke.
Lastig
FC Horst had het in de eerste helft lastig tegen een goed spelend Bennekom. Grote kansen kregen de gasten echter niet tegen de compact, verdedigende Ermelose ploeg, die in de 24e minuut zelf een goede mogelijkheid miste; ruststand 0-0.
Hetzelfde spelbeeld
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met het meeste balbezit voor Bennekom. Toch was het FC Horst dat na ruim een uur spelen op voorsprong kwam door een doelpunt van Mika Schuur. Vervolgens namen de bezoekers de regie weer over en wonnen dankzij 4 doelpunten in de laatste 25 minuten van Arslan Gumus, Marlon Versteeg (penalty), Arnout Lagerweij en Maurice Kuppens de wedstrijd uiteindelijk met 1-4.
Zaterdag 21 september 2024
FC Horst gaat ondanks de nederlaag met een goed gevoel beginnen aan de competitie, waarin het op zaterdag 21 september 2024 de eerste wedstrijd speelt tegen VRC in Veenendaal; aanvang 14.00 uur.