Dindoa heel dichtbij stunt in derby tegen Unitas/Perspectief

16 sep , 17:09 Sport
37en dindoanipt
Dindoa heeft op zaterdag 14 september 2024 de langverwachte derby in de Ereklasse tegen het Harderwijkse Unitas/Perspectief met 13-14 nipt verloren. Vooraf was er veel aandacht voor deze wedstrijd. Zo was Mascotte Sharky al op verkenning geweest in Harderwijk en in een interview blikten de broers Roy en Mike van Boven vooruit op het duel. Het bleek ook op De Zanderij dat men uitkeek naar deze confrontatie, gezien de massale opkomst van supporters van beide ploegen.
Door Bram Burggraaff. Verslag: Daniek van de Kamp; foto: Rik van de Bos.
Hoog en onrustig
In de eerste aanvallen lag het tempo hoog bij zowel Dindoa als Unitas/Perspectief en het spel oogde onrustig. De spelers hadden duidelijk enige tijd nodig om de spanning van hun schouders te laten glijden. Aniek Odding kreeg dat als eerste voor elkaar en opende de score voor Dindoa.
Klein opstootje
Ook Noah Bijsterbosch gooide de schroom van zich af en maakte het eerste doelpunt voor de Harderwijkers. Dat een derby een wedstrijd op zich is en altijd enige wrijving met zich kan brengen, werd bewezen toen er een klein opstootje ontstond. Het arbitrale duo smoorde dit echter in de kiem, suste de boel en de wedstrijd kon worden hervat.
Time-out
Dindoa nam vervolgens het initiatief en liep uit naar een 8-3 voorsprong. Unitas/Perspectief nam maatregelen bij deze achterstand en stuurde een vijftal spelers van de reservebank af om warm te lopen. Een time-out van de Harderwijkers sorteerde het gewenste effect, want de ploeg kwam terug tot 8-5.
Strijden voor elke bal
Men bleef strijden voor elke bal en naarmate de eerste helft vorderde, stonden de scheidsrechters meer en meer toe, tot genoegen en ongenoegen van spelers en supporters. Unitas/Perspectief kroop dichterbij naar 9-7, waarna Dindoa de ruststand op 10-7 bepaalde.
Beter op orde
Onder het genot van een verfrissend drankje en na nieuwe instructies van de coaches, nam Dindoa-voorzitter Leonard Osté het woord en werd het contract met de nieuwe hoofdsponsor De With Group getekend. Unitas/Perspectief had in de tweede helft de zaken klaarblijkelijk beter op orde en kwam terug tot 10-8.
Lucht
Dindoa rechtte de rug en Saskia Lieman noteerde uit een vrije bal het eerste doelpunt voor Dindoa na de rust: 11-8. Vanaf dat moment werden de doelpunten schaarser en werd er met name aan Harderwijkse zijde volop gewisseld. De gasten scoorden tweemaal, waarna Aniek Odding met haar vierde treffer Dindoa weer wat lucht gaf: 12-10.
Zenuwslopend
Het publiek ging er nog maar eens goed voor zitten en maakte zich gereed voor een spannende slotfase. Met twee treffers van de bezoekers stond er met 12-12 voor het eerst sinds de start van de wedstrijd een gelijke stand op het scorebord. De minuten die volgden waren zenuwslopend. Dindoa scoorde 13-12, waardoor de hoop op een stunt groeide bij de Ermelose aanhang.
In de achtervolging
Unitas/Perspectief liet dit echter niet gebeuren en kwam langszij. Vervolgens begon de thuisploeg aan een aanval, wat echter niet leidde tot een doelpunt. De gasten veroverde slim de bal en pakte de eerste voorsprong tijdens de derby. Dat was precies op het juiste moment, want Dindoa ging nog wel in de achtervolging, maar dat mocht niet meer baten, want bij de 13-14 stand floten de scheidsrechters af.
Trots gevoel
Ondanks dat de Ermelose korfbalploeg met lege handen stond, overheerste volgens teammanager Marinus van Ommeren een trots gevoel, nadat de teleurstelling ietwat naar de achtergrond was verdwenen. ‘’Dindoa heeft een zeer goede wedstrijd op de mat gelegd en sterk weerstand geboden tegen een Harderwijkse ploeg die in de zaal op het hoogste niveau zal uitkomen.’’ De dag werd afgesloten met een smakelijke barbecue, mede mogelijk gemaakt door The Butchers.
Doelpunten Dindoa: Aniek Odding 4, Femke ten Hove 2, Tom van den Berg 2, Alain ter Horst 2, Saskia Lieman 2, Daphne van Boven – van den Berg 1
Zaterdag 21 september 2024
Dindoa speelt op zaterdag 21 september 2024 opnieuw een thuiswedstrijd als DOS’46 op bezoek komt; aanvang 15.25 uur. De ploeg uit Nijeveen won met 23-15 ook de tweede wedstrijd thuis tegen Spirit en is koploper met 4 punten uit 2 duels. Dindoa 2 deed afgelopen zaterdag goede zaken door met 14-9 te winnen van NRC’22 2. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen AVO 2 op het programma; aanvang 14.05 uur.
banner jansen elektrotechniek nieuw 300x125