EFC’58 sluit bekertoernooi af met winst op Lelystad’67

16 sep , 16:37 Sport
37en efcl1
EFC’58 heeft op zaterdag 14 september 2024 de derde en laatste poulewedstrijd van het districtsbekertoernooi tegen SV Lelystad’67, dat in een andere vierde klasse uitkomt, met 3-1 gewonnen. De Ermelose ploeg heeft het verrassend goed gedaan in het bekertoernooi. De eerste poulewedstrijd in Harderwijk tegen derdeklasser Zwart Wit’63 eindigde in een 3-3 gelijkspel en de tweede poulewedstrijd thuis tegen derdeklasser VVOP werd nipt met 0-1 verloren door een benutte strafschop in de 94e minuut.
Van Bram Burggraaff, met foto's van Dimitri Steijlen.
Het betere voetbal
EFC’58 liet tegen Lelystad het betere voetbal zien. Er werd veel druk naar voren gezet, wat na ongeveer 20 minuten resulteerde in een 1-0 voorsprong. Nathan Brandligt veroverde de bal en rondde vervolgens een solo doeltreffend af. De thuisploeg kreeg nog een aantal goede kansen, maar wist deze niet te verzilveren.
Scrimmage
In de 35e minuut verstapte een Ermelose verdediger zich en daar profiteerde Lelystad door de 1-1 gelijkmaker te scoren. Ook in de tweede helft bleef EFC’58 goed druk zetten. Dat had al na 5 minuten succes, toen Elyes Azzouz  de 2-1 kon scoren. Een kwartier voor tijd leidde een hoekschop van diezelfde Elias tot een scrimmage in het doelgebied van Lelystad en uiteindelijk de 3-1 voor de thuisploeg. Dat was tevens de eindstand.