Koploper DOVO walst over DVS’33 Ermelo heen

14 sep , 21:44 Sport
37en dvsd1
DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 14 september 2024 in Veenendaal met 5-1 verloren van koploper DOVO. De Ermelose Derde Divisionist blijft met negen punten uit vijf wedstrijden staan op de zesde plaats van de ranglijst.
Door Bram Burggraaff, met foto's van Theo Aalten.
Snel op achterstand
DVS’33 Ermelo kwam al snel op een 1-0 achterstand. Bij een goed lopende aanval van DOVO in de 5e minuut gaf oud-DVS speler Lars Huber een assist op Lars Vermeulen, die met een diagonaal schot doelman Jan van Willige passeerde.
De gelijkmaker
De Ermelose ploeg had veruit het meeste balbezit, wat in de 19e minuut resulteerde in de 1-1 gelijkmaker. Een voorzet van Roland Baas vanaf de linkervleugel werd bij de verre paal technisch knap ingeschoten door de alerte Mike Ahrens.
Net te kort
In de 32e minuut werd DVS’33 Ermelo opnieuw gevaarlijk. Ian van Otterlo kreeg plotseling een schietkans, maar hij raakte de bal verkeerd. Het gevaar was nog niet geweken, maar Yannick Bouw kwam net te kort om af te ronden.
Met een grote boog
De gasten kwamen in de 42e minuut door een zeer curieus doelpunt wederom op achterstand. Bij een lukrake bal naar voren vanaf de DOVO-helft leek er niets aan de hand. Sem de Wit dacht terug te kunnen koppen op zijn doelman Jan van Willige die enkele meters achter hem stond, maar de communicatie ontbrak en de bal ging met een grote boog over de DVS-keeper heen in het doel; ruststand 2-1.
Schitterend
DOVO begon uitstekend aan de tweede helft door al na drie minuten de voorsprong te vergroten. Lars Vermeulen, aangespeeld in strafschopgebied van DVS, speelde zich gemakkelijk vrij en schoot de bal schitterend in de kruising: 3-1.
Nieuw elan
DVS-trainer Joram Hendriks probeerde met drie wissels de bakens te verzetten. Met de inbreng van Stef Nijland, Jorick Priem en Zico Soree kwam er nieuw elan in de Ermelose ploeg. Priem haalde een paar keer de achterlijn en forceerde enkele corners. In de 71e minuut werd kopbal van Stef Nijland uit een hoekschop door een DOVO-speler van de doellijn gehaald.
De genadeslag
DVS’33 Ermelo kreeg in de 82e minuut de genadeslag. Lars Vermeulen veroverde de bal en kon ongehinderd de 4-1 binnen schieten. Dat betekende een hattrick voor de oud-speler van Hercules. Het werd nog erger voor de bezoekers, want in de 88e minuut brak Lulinho Martins door en scoorde met een fraaie lob de 5-1, wat tevens de eindstand was.
Zaterdag 21 september
DVS’33 Ermelo speelt op zaterdag 21 september de derby tegen Sparta Nijkerk, aanvang 15.00 uur. Na de 2-0 overwinning op HBC staat de Nijkerkse ploeg op de derde plaats van de ranglijst staat met 13 punten uit 5 duels. De clubs ontmoetten elkaar ook op 26 juli jl. in het kader van de Harry Hamstra Cup. DVS’33 Ermelo won toen met 2-1.
banner ago financieel en fiscaal advies 300x125