Dindoa hard onderuit tegen DOS’46/VDK Groep in laatste veldkorfbalwedstrijd

14 okt , 12:10 Sport
42en dindoaho
Dindoa heeft op zaterdag 12 oktober 2024 in Nijeveen de laatste veldwedstrijd met 23-9 ruim verloren van DOS’46/VDK Groep dat alle zes duels wist te winnen. Voor de Ermelose korfbalploeg komt na zes nederlagen een einde aan het avontuur in de Ereklasse. Dindoa 2 doet het omgekeerde door naar de Reserve Ereklasse te promoveren.
Van: Bram Burggraaff. Verslag: Daniek van de Kamp; foto: Rik van de Bos.
De top van Nederland
DOS’46/VDK Groep schoot goed uit de startblokken en scoorde direct de 1-0. Dindoa was echter niet van plan om de winst zo maar cadeau te geven en boog de achterstand dankzij treffers van Tom van den Berg en Lars van der Velde om in een 1-2 voorsprong. Dat was het teken voor de korfballers van DOS’46/VDK Groep om aan te zetten en te laten zien dat zij behoren tot de top van Nederland.
Niet het gewenste effect
De ploeg uit Nijeveen speelde vrijuit, hanteerde een hoog tempo en liep uit naar 8-3. Lars van der Velde was de enige die tijdens deze run van zeven doelpunten ook tot scoren kwam. Dindoa nam een time-out, maar dit sorteerde niet het gewenste effect. DOS’46/VDK Groep ging rustig door met scoren en stond bij rust met 14-5 voor.
Moeite met scoren
In het begin van de tweede helft hadden beide teams moeite om tot scoren te komen. Dindoa wist goede aanvallen niet te bekronen met doelpunten. De eerste treffer na rust viel uiteindelijk aan Nijeveense zijde, maar ook Tom van den Berg wist namens Dindoa de korf te vinden.
Identiek spelbeeld
Het spelbeeld van de tweede helft was identiek aan dat van de eerste helft. DOS’46/VDK Groep kwam beter in haar spel en kende een goed afrondingspercentage. De ploeg van Hugo van Woudenberg deed alles wat in haar macht lag op verdedigend vlak, maar kwam aanvallend niet uit de verf. Dindoa kon niet voorkomen dat het halverwege de tweede helft tegen een 20-6 achterstand aankeek.
Hoofdklasse
Het inbrengen van Roy van Boven en Boaz Poppe bracht nieuwe energie bij de bezoekers en dankzij drie treffers werd het 21-9. Het slotakkoord was voor DOS’46/VDK Groep dat de eindstand op 23-9 bepaalde. Dindoa zal na het zaalseizoen uitkomen in de Hoofdklasse.
Doelpunten Dindoa: Lars van der Velde 3, Tom van den Berg 2, Aniek Odding 2, Marinda Vliek 1, Boaz Poppe 1.
Dindoa 2 won in Assen de beslissende veldwedstrijd tegen AVO 2 met 11-14. De ploeg van Uulke van Barneveld en Marnix Jonker is met tien punten uit zes duels kampioen geworden in de Reserve Hoofdklasse en promoveert naar de Reserve Ereklasse, een geweldige prestatie.
banner jansen elektrotechniek nieuw 300x125