DeVeDo verliest eerste wedstrijd van het seizoen

06 okt , 19:45 Sport
40en devedo
DeVeDo heeft op zaterdag 5 oktober 2024 de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen, het in de Eredivisie terugkerende, Rotterdam Basketbal met 83-47 verloren. De Ermelose rolstoelbasketbalploeg trof in Rotterdam direct een sterke en ervaren tegenstander en slaagde er niet in om te domineren.
Van Bram Burggraaff.
Voor het eerst
DeVeDo heeft dit seizoen een jong team, waarvan de meeste spelers voor het eerst op het hoogste niveau acteren. De Ermelose ploeg kwam in de wedstrijd al gauw op een kleine achterstand, maar trok dit snel weer gelijk. Ondanks drie achtereenvolgende scores van de ervaren Cher Korver in het slot van het eerste kwart, was de achterstand al opgelopen naar 28-15.
Het lukte niet
In het tweede kwart bracht opnieuw Korver het onderlinge verschil terug van 13 naar 6 punten bij de stand 32-26. Maar toen liep de Rotterdamse opponent score na score verder uit en lukte het DeVeDo niet om de kansen te benutten. Bij rust was de stand 52-31.
Niet meer in te halen
Ook na de rust ging de Rotterdamse ploeg goed door. De bezoekers moesten lijdzaam toezien hoe de thuisploeg in het derde kwart uitliep naar een 70-35 voorsprong. In het vierde kwart lukte het de gasten weer om goede aanvallen op te zetten en af te maken, maar de achterstand was niet meer in te halen. DeVeDo verloor de wedstrijd uiteindelijk met 83-47.
banner jansen elektrotechniek nieuw 300x125