FC Horst wint overtuigend van ONA’53

06 okt , 15:06 Sport
40en horstona
FC Horst heeft op zaterdag 5 oktober 2024 de uitwedstrijd tegen ONA’53 met 2-5 ruim gewonnen. De Ermelose tweedeklasser steeg van de negende naar de zesde plaats op de ranglijst met 4 punten uit 3 duels. Na de ongelukkige 2-1 nederlaag bij VRC en een doelpuntloos gelijkspel thuis tegen NSC Nijkerk snakte de ploeg van trainer John Martens naar de eerste overwinning.
Van Bram Burggraaff, foto: archief Wim Balke, fotobijschrift: Matijs Valstar en Nick Zandstra, beiden tweemaal scorend tegen ONA.
De bovenliggende partij
FC Horst, dat de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg was, startte sterk en kwam al na 2 minuten op een 0-1 voorsprong. Een schot van Roy Kruse werd geblokt en Nick Zandstra was er als de kippen bij om de rebound af te ronden. In de 18e minuut was het weer raak. Een voorzet van Michel van Aggele werd door Roy Kruse teruggelegd op Mathijs Valstar die de 0-2 eenvoudig kon binnenschuiven. Dat was tevens de ruststand.
Met links
FC Horst begon ook goed aan de tweede helft en vergrootte in de 53e minuut de voorsprong. Na een individuele actie vanaf rechts schoot Nick Zandstra met links de 0-3 binnen. In de 61e minuut rondde Matijs Valstar een steekpass van Michel van Aggele doeltreffend af: 0-4.
Twee ongelukkige momenten
In het laatste kwartier kwam Wageningen nog terug tot 2-4 door twee ongelukkige momenten in de Ermelose defensie. Eerst verdween een terugspeelbal onder de voet van de keeper door in het eigen doel en vervolgens leidde een ongelukkige handsbal tot een strafschop die werd benut.
Raak
FC Horst bleef echter de bovenliggende partij, zodat er geen enkele sprake van was dat de spanning in de wedstrijd terugkwam. Sterker nog, de bezoekers bepaalden in de 87e minuut de eindstand op 2-5, toen Michel van Aggele uit een vrije trap van Roy Kruse raak kopte.
Zaterdag 12 oktober 2024
FC Horst speelt op zaterdag 12 oktober 2024 een thuiswedstrijd tegen De Merino’s. De ploeg uit Veenendaal begon de competitie met twee nederlagen, maar won afgelopen zaterdag knap met 5-3 van koploper CJVV en staat nu met 3 punten uit 3 duels op de achtste plaats van de ranglijst. Het duel op sportpark ‘De Adelaar’ begint om 14.30 uur.