Dindoa verliest derby tegen Unitas/Perspectief in de laatste minuut

07 okt , 11:45 Sport
40en dindoaup
Dindoa heeft op zaterdag 5 oktober 2024 in Harderwijk de returnwedstrijd tegen Unitas/Perspectief met 21-20 nipt verloren. In de laatste minuut werd de Ermelose ploeg een strafworp onthouden die aan de andere kant wel werd gegeven en benut. Dindoa staat met 0 punten uit 6 duels op de laatste plaats in de Ereklasse.
Van: Bram Burggraaff. Verslag: Jan Willem van den Berg; foto: Jan Hoekstra.
Op voorsprong
De publieke belangstelling voor de derby in Harderwijk was groot. De eerste aanval van Unitas/Perspectief leidde direct tot een doelpunt. Daarna was het de beurt aan Dindoa dat antwoordde met een treffer van Marinda Vliek. Na de 1-1 had de thuisploeg de overhand en liep binnen 5 minuten uit naar een 4-1 voorsprong.
Veel spanning
De Ermelose ploeg wist na een kwartier de stand bij 4-4 weer gelijk te trekken. In een gelijk opgaande strijd zetten alle spelers zich voor 200% in en trakteerden het publiek op veel spanning en mooie doelpunten. Bij een 4-5 stand kwam Dindoa voor het eerst op voorsprong, maar het ging de rust in met een 11-10 achterstand.
De smaak te pakken
In de tweede helft opende Unitas/Perspectief de score. De wedstrijd ging in deze fase gelijk op, waarbij Dindoa de tegenstander maximaal twee doelpunten voorsprong toestond. Na ruim vijf minuten kreeg Alain ter Horst de smaak te pakken; hij scoorde binnen een minuut tweemaal en de stand was weer gelijk.
Extra krachten
Daar waar in eerdere wedstrijden in de tweede helft het kaarsje soms langzaam uitging bij Dindoa, kwamen in Harderwijk extra krachten naar boven bij de Ermeloërs wat resulteerde in een 16-18 voorsprong. Met schoten van grote afstand trok Unitas/Perspectief de stand gelijk naar 18-18.
Een gaatje
Met nog vier minuten op de klok zorgde Lars van der Velde wederom voor een Ermelose voorsprong. Unitas/Perspectief haakte aan, maar twee minuten later sloeg Tom van den Berg een gaatje van twee punten. Bij een 18-20 voorsprong verzuimde Dindoa de marge te behouden door teveel balverlies te leiden.
Knappe goals
Daarmee gaf het de thuisploeg de gelegenheid om zich terug te knokken in de wedstrijd en dankzij twee knappe goals weer langszij te komen. Een strafworp die Dindoa in de laatste minuut niet kreeg en Unitas/Perspectief wel besliste uiteindelijk de wedstrijd; eindstand 21-20.
Trots
De druiven waren even zuur van de Ermelose korfballers, maar al snel nam de trots het over en drong het besef door dat de ploeg met dit soort wedstrijden een geweldige voorbereiding heeft op het spannende zaalseizoen.
Doelpunten: Tom van den Berg 5, Alain ter Horst 3, Lars van der Velde 2, Aniek Odding 2, Bjarne Sinneker 2, Roy van Boven 2, Femke ten Hove 2, Saskia Lieman 1, Marinda Vliek 1.
Zaterdag 12 oktober
Dindoa speelt op zaterdag 12 oktober de laatste veldwedstrijd uit tegen DOS’49 / VDK Groep, dat na de 9-19 overwinning bij Spirit koploper blijft met de maximale score van 10 punten uit 5 duels. De wedstrijd in Nijeveen begint om 19.00 uur.
banner jansen elektrotechniek nieuw 300x125