Deel 2: Ben Augustin supervrijwilliger bij DVS’33 Ermelo

Rechts staand: Ben Augustin, leider van team ‘Jeugdleiders van DVS’33’.
Rechts staand: Ben Augustin, leider van team ‘Jeugdleiders van DVS’33’.
Foto: eigen archieffoto

In de 225e aflevering van ‘Sportartikelen uit de oude doos’ een interview van donderdag 7 augustus 2003 in twee delen met de Ben Augustin. Ben was vele jaren supervrijwilligers bij DVS’33 Ermelo, waar hij regelmatig een volledige werkweek te vinden was op het sportpark aan de Sportlaan. Vandaag deel 2. Klik HIER voor deel 1.

Door Bram Burggraaff.

Goed opgevangen
Vrijwilligers zijn onmisbaar voor verenigingen en steken vaak heel veel tijd in hun onbezoldigde werk. Ben Augustin is zo’n vrijwilliger die soms wel 40 uur in de week druk is op het sportpark van DVS’33 in Ermelo. “Vrijwilligerswerk is belangrijk, want de maatschappelijke functie van een grote vereniging zoals DVS is enorm groot. Je houdt heel veel kinderen van de straat. Vroeger waren de ouders meer bij de club betrokken. Omdat tegenwoordig vaak beide ouders werken, worden de kinderen nogal eens bij de vereniging ‘gedumpt’. Dat is misschien geen goede zaak, maar ze worden hier in ieder geval goed opgevangen en zinvol bezig gehouden’’, aldus Ben Augustin.

Extra druk
Extra druk hebben de vrijwilligers het als er aan het einde van het seizoen toernooien worden gehouden op de velden aan de Sportlaan. “DVS’33 heeft een schitterende accommodatie om grote toernooien te houden. Bovendien is het economisch belang groot. De kantine heeft op deze dagen een enorme omzet en dat is natuurlijk van levensbelang voor de club. Ook voor de uitstraling naar buiten toe zijn de toernooien belangrijk. Er komen heel veel voetballers en toeschouwers uit het hele land naar onze prachtige accommodatie met zijn vele faciliteiten. Wij staan op die dagen klaar voor onze gasten, alles moet er tiptop uitzien. Je wilt het dan niet 100% maar 200% in orde hebben en dat lukt, want we krijgen eigenlijk alleen maar complimenten.’’

Bimotoernooi
Het toernooi waar Ben Augustin al vanaf de oprichting mee te maken heeft gehad is het Bimotoernooi, het grote bedrijventoernooi dat jaarlijks op de eerste zaterdag van juni bij DVS’33 wordt gehouden. “Ik ben er vanaf het begin bij betrokken geweest. Toen Cees van Panhuis met het toernooi begon, hebben wij van DVS’33 meegedaan met een team van jeugdleiders, bestaande uit spelers die leider en/of trainer waren van een jeugdelftal. Dat daar goede voetballers bijzaten blijkt wel uit het feit dat we twee keer de eerste prijs hebben gewonnen met spelers als Jan Varkenvisser, Hielke Sietsma, Johan van Beek en de broers, Jack, Erik en Henri van Santen.

Recreantentoernooi
Het Recreantentoernooi dat al vele jaren naast het Bimo-hoofdtoernooi wordt georganiseerd, beantwoordt meer aan de doelstelling van het toernooi in de beginjaren, waarbij bedrijventeams tegen elkaar speelden en het voetbal eigenlijk ondergeschikt was aan de gezelligheid. Nu gaat het er af en toe wel heel fanatiek aan toe’’, aldus Ben Augustin.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen