DVS’33 Ermelo bezig aan indrukwekkende eindsprint; wint verdiend van Urk

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 13 april 2024 in een aantrekkelijke wedstrijd met 1-3 verdiend gewonnen van Urk. De Ermelose Derde Divisionist steeg op de ranglijst naar de veilige 12e plaats met 37 punten uit 29 duels. Het blijft echter spannend in de Derde Divisie A, want de concurrenten VVSB en DEM hebben evenveel punten als de Ermelose ploeg en Staphorst slechts één punt minder.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Goede zaken
Ook in de derde periode deed DVS’33 Ermelo goede zaken. Dankzij een uitstekende reeks met 13 punten uit de laatste 6 wedstrijden steeg de ploeg van de succesvolle hoofdtrainer John Kamphuis naar de tweede plaats met een achterstand van drie punten op koploper USV Hercules.

Fanatiek
Urk begon fanatiek aan de wedstrijd en kreeg al in de 9e minuut loon naar werken. Een DVS-aanval strandde en bij de counter bereikte Lucas Tol met een pass op maat Lucas Schraal, die doelman Dean Bredewolt kansloos liet: 1-0.

Schitterend schot
De gasten zetten zich snel over deze tegenslag heen en nadat Sam Crowther in de 14e minuut al rakelings over het vijandelijke doel had geschoten, viel twee minuten later wel de 1-1 gelijkmaker. Een corner van Stef Nijland werd door de Urker verdediging onvoldoende weggewerkt, waarna Adriaan Kruisheer met een schitterend schot vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal via de onderkant van de lat binnenschoot.

Geen doel
In de 19e minuut mocht Stef Nijland opnieuw een corner nemen. Deze keer gaf hij de bal kort op Hilal Ben Moussa die zijn voorzet fraai zag binnengekopt door Nicky van Hilten: 0-2. Even later moest Urk-aanvoerder Bennie Dunnink met een hamstringblessure het veld verlaten. In de 27e minuut was Jarno van Essen op aangeven van de behendige Lucas Tol dichtbij de gelijkmaker voor de thuisploeg, maar zijn schot werd gekraakt. Gevaarlijke schoten van de DVS’ers Roland Baas, Adriaan Kruisheer en Sam Crowther tussen de 27e en de 37e minuut troffen geen doel.

Wel raak
In de 38e minuut was het wel raak voor de bezoekers. Benjamin Roemeon gaf een voorzet vanaf de rechtervleugel, die voorbij de tweede paal werd breed gekopt door Sam Crowther op Nicky van Hilten die opnieuw met het hoofd succesvol was: 1-3. Op slag van rust mocht Stef Nijland vanaf links alleen op het doel van Urk afgaan, maar doelman Richard Strijker wierp zich voor het schot waarbij hij geblesseerd raakte, maar na een behandeling kon hij de wedstrijd voorzetten.

Geen kansen
In het begin van de tweede helft probeerde Urk zich terug in de wedstrijd te knokken. Een onverwachts schot van Iede Netjes in de 47e minuut werd door DVS-doelman Dean Bredewolt tot corner verwerkt. Daarna volgen er nog een aantal hoekschoppen die wel enige dreiging, maar geen kansen opleverde.

Heft weer in handen
Al snel luwde de Urker storm en nam DVS’33 Ermelo het heft weer in handen. Benjamin Roemeon leek in de 53e minuut de thuisploeg de genadeslag toe te dienen, toen hij de ver uit zijn doel gekomen Richard Strijker passeerde, maar zijn inzet vanuit een lastige hoek belandde op de paal. In de 67e minuut was Urk nog dichtbij de aansluitende treffer, toen een vrije trap van Iede Netjes via de paal naast ging. De beste kansen waren echter voor de bezoekers. In de 70e minuut kopte Sem de Wit uit een corner de bal in de kruising, maar een verdediger van Urk redde op de lijn.

Rakelings naast
Drie minuten later kwam na een DVS-aanval over veel schijven de bal voor de voeten van Maarten van Dijk, die zijn inzet rakelings naast zag gaan. In de 80e minuut belandde een goed geplaatste vrije trap van Stef Nijland op de paal. Even later probeerde de vrijstaande Benjamin Roemeon, na goed voorbereidend werk van de invallers Frank Olijve en Gaston Salasiwa, de bal tussen de benen de Urker-keeper in het doel te schieten, maar Richard Strijker wist met zijn knie nog net een treffer te voorkomen. Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende 1-3 overwinning voor DVS en gingen de drie belangrijke punten mee naar Ermelo.

Zaterdag 20 april 2024
DVS’33 Ermelo ontvangt op zaterdag 20 april 2024 het Veenendaalse DOVO dat na een 1-1 gelijkspel thuis tegen Harkemase Boys op de 7e plaats staat met 45 punten uit 29 duels. De Ermelose Derde Divisionist verloor de uitwedstrijd op zaterdag 18 november 2023 onfortuinlijk met 0-2.