Dindoa start veldseizoen met uitzege tegen Heerenveen

Foto: Rik van de Bos

Dindoa is het veldseizoen uitstekend begonnen door op zaterdag 6 april de uitwedstrijd tegen Heerenveen met 18-23 te winnen. Na een tumultueus zaalseizoen met uiteindelijk een tweede plaats is nu de uitdaging voor de Ermelose korfballers kampioen worden in de Hoofdklasse op het veld en daarmee promotie afdwingen naar het hoogste veldniveau, de Ereklasse.

Van Bram Burggraaff. Verslag: Roy van Boven; foto: Rik van de Bos.

Eigen kracht
Heerenveen werd in de zaal twee keer vrij probleemloos verslagen, maar op het veld kan het spoken in Friesland. Er waaide een stevige wind over het sportcomplex en de Friezen hebben veel lengte in de ploeg, met name bij de mannen. Het was voor de Ermeloërs dus zaak om gedisciplineerd met deze zaken om te gaan en het bij de eigen kracht te zoeken.

Twee knappe schoten
In de openingsfase had Dindoa toch wat moeite. De openingstreffer kwam uit handen van Lars van der Velde, maar de gelijkmaker volgde vrijwel direct. Coach Hugo van Woudenberg liet van zich horen en daarna pakte de Ermelose ploeg een 1-3 voorsprong. Met twee knappe schoten kwam de thuisploeg vervolgens weer op gelijke hoogte.

Op voorsprong
Vervolgens werd het 4-4, maar daarna draaiden de Ermeloërs de duimschroeven aan en kwam de jarenlange ervaring bovendrijven in het eerste team van Saskia Lieman, Aniek Odding, Lars van der Velde en Roy van Boven, Daphne van Boven – van den Berg, Nina de Romph, Bjarne Sinneker en Tom van den Berg. Dindoa bouwde de voorsprong gestaag uit naar 4-9 en via 6-9 was de ruststand 7-12.

Veelbelovende start
In de tweede helft bleek Heerenveen zich nog niet bij een nederlaag te willen neerleggen. De eerste goal na rust kwam van de thuisploeg, maar die werd direct gevolgd door een benutte kans van Roy van Boven. De daaropvolgende aanval resulteerde in een knappe onderhandse goal van Heerenveen, waarmee de start van de tweede helft veelbelovend was: 9-13.

Verzet gebroken
Er brak een periode aan waarin Dindoa het hoofd erbij moest houden. Nog meer tegengoals en Heerenveen zou bloed gaan ruiken. Dat gebeurde echter niet. Integendeel, via tweemaal Tom van den Berg rechtten de gasten de rug en werd dit tussenoffensief van de thuisploeg afgeslagen: 9-15.
De Friezen kwamen terug tot 12-16, maar dit keer was het Lars van der Velde die met twee rake afstandsschoten het verschil weer terugbracht naar zes. En daarmee was het verzet van Heerenveen gebroken. Uiteindelijk kabbelde de wedstrijd naar een 18-23 uitslag.

Doelpunten Dindoa: Tom van den Berg 6, Lars van der Velde 5, Saskia Lieman 3, Bjarne Sinneker 2, Roy van Boven 2, Aniek Odding 2, Nina de Romph 2, Joost van de Beek 1

Zaterdag 20 april
De volgende tegenstander van Dindoa is Sparta Zwolle met DOS Westbroek en Heerenveen een concurrent in de poule voor het kampioenschap. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 20 april op sportpark ‘De Zanderij’, aanvang 15.30 uur. Daarvoor speelt Dindoa 2 om 14.10 ook thuis tegen Sparta Zwolle. Het tweede team, dat uitkomt in de Reserve Ovewrgangsklasse, gaat dit seizoen eveneens voor het kampioenschap.

Korfbal League
Na hun eigen veldwedstrijden waren tientallen Dindoa-leden, samen met ruim 1500 andere enthousiaste toeschouwers, live getuige van een onvergetelijke Korfbal League 2 finale. Unitas/Perspectief uit Harderwijk, aangemoedigd door vele clubs uit de omgeving, sleepten in Papendrecht na een zinderende slotfase tegen TOP IAA Fresh het kampioenschap in de KL2 en daarmee promotie naar de Korfbal League binnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen