ZEW-Triton maatje te groot voor Woelwaters uit Harderwijk

Coach Diederik Hoogenboom geeft de heren aanwijzingen.
Coach Diederik Hoogenboom geeft de heren aanwijzingen.
Foto: ZEW-Triton

WATERPOLO – Op de feestelijke openingsdag van sportcentrum de Zanderij, zaterdag 6 april, hebben de heren van ZEW-Triton een mooie overwinning geboekt op de Woelwaters uit Harderwijk. In een, niet erg spannende wedstrijd, werden de Harderwijkers met een 18-6 eindstand naar huis gestuurd.

Door Gerben van de Groep.

Er moest gewonnen worden
Na het mooie gelijkspel tegen Flevo uit Nijkerk werd er verloren van Aquapoldro en stonden de mannen uit Putten en Ermelo op een 5e plaats in de competitie. Om nog aanspraak te kunnen maken op de 3e plek moest er zaterdag 6 april gewonnen worden van de Woelwaters. In de uitwedstrijd werd het al 6-17 dus de verwachting was dat ZEW-Triton 3 punten zou pakken in dit duel.

Voortvarend
De heren begonnen voortvarend aan de wedstrijd en binnen 15 seconden lag de bal al in het net door een doelpunt van topscorer Stefan Boers. Na de eerste periode stond er al 7-2 op het scorebord. In het vervolg van de wedstrijd werd het verschil alleen maar groter. Het was ZEW-Triton dat aanviel en loerde op de counter. Meermaals kon er zomaar een speler vrij doorkomen en alleen voor de keeper verschijnen. Het was een koud kunstje om deze dan te verschalken.

Liefst 18 keer
In het nieuwe bad weerklonk bij iedere thuisgoal een goaltune en er verscheen een foto van de doelpuntenmaker op het scherm. Liefst 18 keer moesten de Woelwaters deze tune aanhoren. Met name Niek Lebbink, Mark Jonker en Hidde Koops waren goed op schot. Een aantal goede reddingen van keeper Thijs Waardenburg zorgden ervoor dat er slechts 6 doelpunten geïncasseerd werden.

Doelpuntenmakers: Niek Lebbink (4x), Mark Jonker (3x), Hidde Koops (3x), Geelco Koetsier (2x), Stefan Boers (2x), Egbert van Essen (2x), Rene Foppen (1x), Robert van de Wel (1x)

Vierde plek
Door deze mooie winst stijgen de heren naar plek 4 in de competitie. Er wachten nog 2 belangrijke wedstrijden met als eerste, volgende week, de wedstijd tegen de koploper De Houtrib uit Lelystad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen