FC Horst doet zichzelf tekort tegen DOS Kampen

FC Horst verliest nipt van DOS Kampen.

FC Horst heeft op zaterdag 6 april 2024 de lastige uitwedstrijd tegen DOS Kampen nipt met 1-0 verloren. De Ermelose tweedeklasser zakte naar de zevende plaats van de ranglijst met 29 punten uit 19 duels. Met nog 5 wedstrijden te gaan, bedraagt de voorsprong op ZZVV dat op de ‘gevaarlijke’ negende plaats staat, 9 punten.

Van Bram Burggraaff.

Minimaal gelijkwaardig
FC Horst was minimaal gelijkwaardig aan DOS Kampen en kreeg in de beginfase al twee goede kansen om de score te openen. Na goede Ermelose aanvallen schoot Tim Schep in de 10e minuut over en kwam Matijs Valstar in de 17e minuut ook niet tot scoren. Dat deed Dos Kampen in de 23e minuut wel, toen Lenhard de Velde uit een corner de 1-0 inkopte, wat tevens de ruststand was.

Ten onrechte afgekeurd
FC Horst kwam goed uit de kleedkamer. In de 60e minuut werd een treffer van Jeffrey den Besten na een voorzet van Matijn Bleijenburg ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel, wat na afloop ook uit de beelden bleek. De gasten bleven gaan voor een resultaat. In de 73e minuut kwam Roy Kruse 1 op 1 te staan met de Kampense keeper, die succesvol ingreep.

Teenlengte tekort
Zeven minuten later werd een vrije trap van Matijn Bleijenburg hard ingekopt door Bas v.d. Berg, maar de doelman van de thuisploeg redde knap ook bij de rebound van Fin Vierhouten, die zijn debuut maakte bij de Ermelose ploeg. In de slotfase kwam Marvin Hanenburg een teenlengte tekort om een strakke voorzet van Matijn Blijenburg doeltreffend af te ronden, waardoor de verdiende gelijkmaker uitbleef.

Zaterdag 20 april
FC Horst speelt na een vrij weekend op zaterdag 20 april een thuiswedstrijd tegen IJVV. De ploeg uit IJsselmuiden verloor met 4-1 bij VV SVI en staat nu met 24 punten uit 19 duels op de achtste plaats van de ranglijst. FC Horst won de uitwedstrijd op zaterdag 25 november 2023 met 2-3.