EFC’58 verliest uitwedstrijd tegen Oene

EFC’58 verliest uitwedstrijd tegen Oene.

EFC’58 heeft zaterdag 6 april 2024 de uitwedstrijd tegen Oene met 3-1 verloren. De Ermelose derdeklasser blijft hekkensluiter met 6 punten uit 20 duels. Met nog zes wedstrijden voor de boeg lijkt rechtstreekse degradatie onvermijdelijk.

Van Bram Burggraaff.

De betere ploeg
EFC’58 was voor rust de betere ploeg en kreeg in het eerste kwartier meerdere mogelijkheden, maar Nathan Brandwagt en Jesse Hoekstra stuitten op de keeper van Oene en Vincent de Bruin schoot over. Pas na 17 minuten werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk met een schot dat naast ging.

Dot van een kans
Op slag van rust kreeg Oene een dot van een kans, maar EFC-doelman Senne Hoekstra wist de bal tot corner te verwerken. Direct daarna ging Nathan Brandwagt alleen op de keeper van Oene af, maar die wist te voorkomen dat de gasten met een op zich verdiende voorsprong de rust in gingen.

Op jacht
Direct na de pauze werd Lucas Schuur gevaarlijk, maar zijn ‘tikkie breed’ kwam niet aan. Vervolgens viel een lange bal naar voren van de thuisploeg wel goed en leverde direct de 1-0 op. EFC’58 ging op jacht naar de gelijkmaker.

Op de lat
Ewan Dekker zorgde voor de nodige dreiging en bereikte in de 71e minuut uit een corner Daniël Liibaan die de verdiende 1-1 scoorde. Drie minuten later kopte Nathan Brandwagt uit een voorzet van Ewan Dekker goed in, maar via de vingertoppen van de keeper ging de bal net naast. In de 78e minuut schoot Ewan Dekker uit een vrije trap de bal op de lat.

Tweemaal
In de slotfase trok Oene de wedstrijd toch naar zich toe door kort na elkaar tweemaal te scoren. De thuisploeg kreeg in de wedstrijd vier mogelijkheden, tegenover negen voor EFC’58, maar met een 3-1 eindstand trok de Ermelose ploeg wederom aan het kortste eind.

Zaterdag 13 april
EFC’58 speelt op zaterdag 13 april een thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys, dat dankzij een 1-0 overwinning op Hattem niet meer op een rechtstreekse degradatieplaats staat, maar met 19 punten uit 20 duels de 12e positie op de ranglijst inneemt. De uitwedstrijd op 18 november 2023 eindigde in een 1-1 gelijkspel.