DVS’33 Ermelo walst na rust over FC Rijnvogels heen

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 6 april 2024 met een ruime 5-1 overwinning op FC Rijnvogels revanche genomen voor de onterechte nederlaag die het eerder dit seizoen leed in de uitwedstrijd tegen de Katwijkers. De Ermelose Derde Divisionist staat op de 15e plaats van de ranglijst met 34 punten uit 28 duels, evenveel als DEM dat morgen op bezoek gaat bij Kampong. Staphorst heeft na het verrassende 3-3 gelijkspel bij koploper RKAV Volendam één punt meer dan de Ermelose ploeg.

Door Bram Burggraaff, met foto’s uit het archief van Theo Aalten.

Loepzuivere voorzet
DVS’33 Ermelo begon zwak aan de wedstrijd en nam bij het uitverdedigen vaak onnodig risico. Toch was in de 4e minuut de eerste grote kans voor de thuisploeg, maar Adriaan Kruisheer raakte de bal niet goed. In de 21e minuut was het wel raak, toen Benjamin Roemeon vanaf de linkervleugel met een loepzuivere voorzet Nicky van Hilten bereikte, die fraai de 1-0 inkopte.

Naast
De doelpuntenmaker bereikte enkele minuten later vanaf rechts Sam Crowther die naast kopte en bij de volgende Ermelose aanval stuitte de spits van DVS na een voorzet van Benjamin Roemeon op Pim van der Plas, de doelman van FC Rijnvogels.

Rakelings over
In de 35e minuut schoot Sem de Wit uit een corner van de thuisploeg rakelings over. De gasten kregen de beste kans zeven minuten voor de rust, toen Jesse Driebergen uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied rakelings naast schoot.

Met schrik vrij
FC Rijnvogels was direct na de pauze dichtbij de gelijkmaker, maar de thuisploeg kwam met de schrik vrij, omdat de inzet van Tom Bijen buiten bereik van doelman Dean Bredewold de binnenkant van de paal raakte. In de 55e minuut vergrootte de thuisploeg de voorsprong; Benjamin Roemeon bereikte vanaf links Adriaan Kruisheer, die via een verdediger de 2-0 scoorde.

Fraaie combinatie
Even later viel de beslissing, toen Benjamin Roemeon na een fraaie combinatie met Sam Crowther de 3-0 voor zijn rekening nam. DVS-doelman Dean Bredewold maakte in de 72e minuut met een reflex een gevaarlijke kopbal van Willem Schonenberg onschadelijk.

Schitterend
Met nog een kwartier te spelen werd bij een Ermelose corner de bal teruggelegd op Stef Nijland, die schitterend de 4-0 binnenschoot. In de slotfase brak invaller Jorick Priem door op rechts en bereikte met een strakke voorzet Sem de Wit, maar doelman Pim van der Plas stond op de goede plaats.

Individuele actie
Enkele minuten voor tijd was de concentratie even weg bij de Ermelose defensie en kon de net ingevallen Djamairo Rigters de Katwijkse eer redden door 4-1 te scoren. DVS herstelde direct de marge via Sam Crowther die een schitterende individuele actie van Younes Mokthar met het hoofd afrondde en daarmee de eindstand op 5-1 bepaalde.

Zaterdag 13 april 2024
DVS’33 speelt op zaterdag 13 april 2024 een uitwedstrijd tegen Urk, dat met 4-4 knap gelijkspeelde bij Harkemase Boys en nu met 41 punten uit 28 duels op de achtste plaats van de ranglijst staat. De Ermelose Derde Divisionist leed in de thuiswedstrijd op 11 november 2023 een ongelukkige 0-1 nederlaag.