Goede resultaten voor Sparta Ermelo tijdens finale turnen

Goede resultaten voor Sparta Ermelo.
Goede resultaten voor Sparta Ermelo.
Foto: Esther Crama

Diverse meiden van gymnastiekvereniging Sparta Ermelo kwamen op zaterdag 6 april 2024 in actie tijdens de finale middenbouw individueel en teamfinale bovenbouw turnen en kijken met trots terug op de behaalde resultaten.

Van Bram Burggraaff.

Vera
Vera Uljee liet in de tweede ronde zien, waarom zij in de finale thuis hoorde. Vera begon op brug en liet een nieuwe en moeilijkere oefening zien, wat werd beloond met een vierde plek op dit toestel. Hierna kreeg zij een compliment van een andere trainster dat haar oefening op de balk er heel goed uit zag. Helaas moest de Sparta-turnster een val incasseren, maar werd ondanks dat alsnog zesde op dit onderdeel.

Het volgende toestel was de vloer. Vera turnde een goede oefening op een nieuw muziekje. Op het laatste toestel sprong zij leuk, wat was terug te zien in haar tweede plaats op dit onderdeel met een minimaal verschil op de nummer één. Vera Uljee is uiteindelijk vijfde geworden van de 26 turnsters. Een knap resultaat, waar zij heel trots op mag zijn.

Nova, Ilse, Britt en Tara
In ronde vier was het de beurt aan Nova Breman, Ilse Koops, Britt De Mots en Tara Ruitenberg. Tijdens voorgaande plaatsingswedstrijden lieten deze turnsters al zeer goede resultaten zien en turnden alle wedstrijden foutloos. Zij namen deel op alle onderdelen. Met een team van vier turnsters had Sparta Ermelo een kleine achterstand ten opzichte van de andere teams die veelal bestonden uit vijf of zes turnsters.

De beste drie scores telden mee voor het eindresultaat en dus konden de turnsters het zich niet veroorloven om steken te laten vallen. Na weken hard trainen lieten de Sparta-turnsters tijdens de finale een zeer nette en foutloze wedstrijd zien die werd beloond met een gouden medaille.

Vooral op het toestel balk werden zeer hoge scores behaald. Nova Breman scoorde maar liefst 11.500 punten en werd daarmee tweede. Ook Ilse, Tara en Britt scoorden heel goed op dit moeilijke onderdeel. Nova eindigde op het onderdeel sprong als vierde met een mooie score van 10.750.
Britt De Mots liet haar talent zien op de vloer. Ze haalde veel punten binnen met een strakke oefening en behaalde een topscore van 11.800 punten op dit onderdeel en werd daarmee tweede. Op de andere onderdelen liet zij stabiele oefeningen zien. Ilse Koops behaalde een hoge score op de brug en werd daarmee tweede. Op het onderdeel sprong liet zij een moeilijke en nette sprong zien.

Vanwege een enkelblessure kon Tara Ruitenberg helaas niet deelnemen aan het onderdeel sprong, maar ondanks dat turnde ook zij een zeer goede en stabiele wedstrijd op de andere onderdelen. Tara eindigde derde op vloer en vierde op de balk.

De turnsters van Sparta Ermelo, supplement F eindigden met hun team op de eerste plaats en mochten op het podium een gouden medaille in ontvangst nemen. Naast de prijsuitreiking voor de finale werd ook de beker uitgereikt voor de kampioen van turnseizoen 2023-2024.

Tot grote blijdschap en verbazing van de turnsters en trainsters mochten zij nogmaals het podium betreden om ook deze beker in ontvangst te nemen. De turnsters van Sparta kunnen met trots terugkijken op het gehele wedstrijdseizoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen