Verliezend DVS’33 Ermelo doet niet onder voor IJsselmeervogels

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 30 maart 2024 in Spakenburg met 1-0 nipt verloren van IJsselmeervogels, dat door de 4-1 nederlaag van RKAV Volendam bij Sparta Nijkerk nu koploper is in de Derde Divisie A. Door de 1-0 zege van Staphorst tegen VVSB, zakte de Ermelose ploeg weer naar de ‘gevaarlijke’ 15e plaats op de ranglijst met 31 punten uit 27 duels.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Rakelings voorlangs
De wedstrijd op sportpark ‘De Westmaat’ begon flitsend. Al in de 2e minuut kreeg DVS’er Adriaan Kruisheer een vrije schietkans, maar hij raakte de bal verkeerd. In de 6e minuut kopte Danny van den Meiracker uit een corner van de thuisploeg de bal rakelings voorlangs het doel.

Van afstand
De spits van IJsselmeervogels profiteerde een minuut later van Ermelo’s balverlies op het middenveld en schoot van afstand de 1-0 binnen. Daarna was DVS het meest in balbezit en bleek uit niets het grote verschil op de ranglijst tussen beide ploegen. Wel moesten de gasten alert zijn bij de snelle omschakeling van de thuisploeg. Grote kansen bleven tot het rustsignaal uit.

Intelligent hakje
IJsselmeervogels leek direct na de pauze uit een vrije trap de voorsprong te vergroten, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 50e minuut was DVS’33 Ermelo dichtbij de gelijkmaker. Stef Nijland bereikte met een intelligent hakje Roland Baas, maar zijn inzet kwam op de lat.

Rommelig
In een rommelige tweede helft gaven beide hechte defensies nauwelijks kansen weg tot in de 77e minuut een foutje van DVS-keeper Dean Bredewold bijna werd afgestraft door Marouane Afaker, maar zijn schot ging net naast. Daardoor bleef het spannend.

Opgelucht
Het slotoffensief van de Ermelose ploeg leverde nog kansjes op voor de invallers Owen Muller en Youness Mokhtar, maar de gelijkmaker, die gezien het spelbeeld zeker verdiend zou zijn geweest, bleef uit. Na het laatste fluitsignaal werd er dan ook opgelucht gejuicht door de aanhang van ‘De Vogels’.

Zaterdag 6 april
DVS’33 Ermelo ontvangt op zaterdag 6 april FC Rijnvogels. De ploeg uit Katwijk aan den Rijn staat na het 3-3 gelijkspel tegen Harkemase Boys met 40 punten uit 27 duels op de 8e plaats van de ranglijst. De uitwedstrijd op 4 november 2023 werd door de Ermelose ploeg, zwaar tegen de veld- en kansenverhouding in, met 1-0 verloren.