Kampioensgroep bij Veluws Schaakgenootschap Ermelo bekend

Bert Plette verslaat Gert van Heeringen.
Bert Plette verslaat Gert van Heeringen.
Foto: Gerard de Hoop

Sape Westra, William van de Groep, Ralf van den Burg, Jan Lambrechts, Onno Wolters en Bas West zijn de schakers die dit seizoen om het clubkampioenschap van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) gaan spelen. Voor de rest van de leden gaat de interne competitie nog een zestal rondes door.

Van Bram Burggraaff.

Bijna
Sape Westra verslikte zich bijna in Willem Booy, die verzuimde toe te happen en verloor. William van de Groep zag erg ondernemend spel resulteren in een verliezende chaos tegen Bas West. Onno Wolters remiseerde tegen Ralf van den Berg, wat voldoende was om in de kampioensgroep te komen.

Gortdroog
Noël Bovens plaatste zich met een remise tegen Jan Lambrechts eveneens voor de kampioensgroep, maar ziet af van deelname vanwege andere activiteiten. Mark van Sandijk en Dirk van Setten speelden een gortdroge remise. Tijdnood veranderde vrijwel zekere winst van Anne Zijlstra in remise tegen Ton Flink.

‘Hollands pak rammel’
Mark de Graaf gaf Marco ter Meer een ‘Hollands pak rammel’ (het Hollands is een bepaalde schaakopening; een serie zetten waarmee de partij kan beginnen). Goede openingsvoorbereiding van Jildert de Boer werd bekroond met winst tegen Wido Sparling.

Wilde plannen
Ferry Lunek speelde meer tegen zichzelf dan tegen Rik Wolting en verloor van beiden. Jan Casur temde de wilde plannen van Hisham Haout winnend. Lex Wattez maakte de verliezende fout tegen Bart Schultz. Martin Elbertsen wist lastig nadeel lang binnen de perken te houden, maar Wim van Dalen won toch.

Spannend
De partij Piet Vroegindeweij tegen Margriet Martensen werd pas op het laatst spannend en Margriet wist te winnen. Stephan Schoenmaker pakte de overwinning tegen Bert Vernooij. Bert Plette won zijn partij tegen Gert van Heeringen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen