EFC’58 pakt eerste overwinning met 13-0 monsterscore

30 okt 2022, 11:11 Sport
43en efcl1
EFC’58 heeft zaterdag 29 oktober de eerste zege in de derde klasse te pakken door hekkensluiter Lelystad’67 met maar liefst 13-0 te verslaan. De Ermelose ploeg steeg naar de negende plaats op de ranglijst met vijf punten uit vijf duels en heeft aansluiting gevonden bij de middenmoot.
Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.
Duimschroeven
EFC’58 draaide vanaf het beginsignaal Lelystad’67 de duimschroeven aan, wat na 10 minuten resulteert in een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Nick Zandstra, die even later ook de 2-0 voor zijn rekening neemt. Uit een dieptepass van Bas Eijssens scoorde Jorick Priem in de 21e minuut 3-0.
Geen houden meer aan
Daarna was er geen houden meer aan en liep EFC binnen 10 minuten uit naar 6-0 dankzij treffers van Nick Zandstra, Jesse Versteeg en Jorick Priem. EFC-keeper Kevin Schuur kreeg toen pas zijn eerste bal. In de 37e minuut bepaalde Nick Zandstra met zijn vierde doelpunt de ruststand op 7-0.
Niets
De Ermelose ploeg ging in de tweede helft gewoon door en na 5 minuten zorgde Nick Zandstra voor de 8-0 op aangeven van Jorick Priem. Lelystad’67 moest EFC laten voetballen en kon daar absoluut niets tegenover stellen. De thuisploeg bleef scoren en dankzij treffers van Mika Schuur, Mushin Ibis, Gerjan van den Ham, Jorick Priem en Ewan Dekker werd de eindstand 13-0!
Sportief tegenstand
Lelystad’67, dat met 0 punten uit 5 duels en een doelsaldo van 1 voor en 34 tegen stijf onderaan staat, bleef sportief tegenstand bieden met als beste man de keeper, die met talloze goede reddingen zijn ploeg behoedde voor een nog grotere afgang.
Meest scorende ploeg
Dankzij de 13 treffers is EFC’58 nu de meest scorende ploeg in de derde klasse B geworden. In het kampioensseizoen 2021-2022 slaagde de toenmalige vierdeklasser er ook in om de uitwedstrijd tegen vv Barneveld met dubbele cijfers (0-11) te winnen.
Zaterdag 5 november
EFC’58 gaat zaterdag 5 november op bezoek bij Hoevelaken, dat door een 1-0 nederlaag bij DSV’61 zakte naar de derde plaats op de ranglijst met 9 punten uit 5 duels. Terschuurse Boys is dankzij een 0-1 overwinning bij Zeewolde de nieuwe koploper in de derde klasse B met 12 punten uit 4 wedstrijden.