Sebastiaan Hiemstra is de nieuwe koploper bij VSG Ermelo

26 sep , 11:24 Sport
39en vsgferrylunek
In de derde ronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) werd er fel geknokt met weinig remises als uitkomst. Sebastiaan Hiemstra is de nieuwe koploper dankzij winst tegen Bas West.
Dit bericht VSG Ermelo. foto: Gerard de Hoop, fotobijschrift: Ferry Lunek rondde aanvallend spel winnend af ten koste van Ron Flink.
Slordigheidsprijs
Bert Plette kwam een slechte zet niet meer te boven en verloor van Wim Jongejan. In een korte partij die ging voor de slordigheidsprijs trok Dirk van Setten aan het langste eind tegen Marco ter Meer. Wederzijdse bedachtzaamheid resulteerde in remise voor Ronald Bieringa tegen Lex Wattez. De ervaring van Wido Sparling deed Gerda Smid de das om.
Onder de indruk
Hoewel Stephan Schoenkmaker van Hisham Haout verloor, was laatstgenoemde onder de indruk van het sterke spel van eerstgenoemde. De remise tussen Jan Casur en Noël Bovens verdiende ook geen schoonheidsprijs, maar was wel spannend. William van de Groep kwam, zag en won van Rob Hollmann. Juist toen Gert-Wim Korterink het ergste had overleefd, viel hij ten prooi aan een val van Onno Wolters.
Dapper stand
Bij Gert van Heeringen tegen Mark de Graaf bleek het krachtsverschil op papier in de praktijk en Mark won. Met 'remise op zak' avonturierde Henri Bosch zich naar verlies tegen Bert Loedeman. Mark Sandijk walste over Job Bunschoten. Levi Janse won verrassend sterk van Willem Booy. Na dapper stand houden bezweek Martin Elbertsen toch onder de druk van Noël Koene.
Schaakbillenkoek
Ralf van den Burg moest diep gaan voor zijn winst tegen Kevin Alfrink. Ferry Lunek rondde aanvallend spel winnend af ten koste van Ron Flink. Een pion was voor Sape Westra genoeg om te winnen van Martin van de Broek. Bert Vernooij kreeg schaakbillenkoek van Cees Doets.
banner jansen elektrotechniek nieuw 300x125